KIRCALI: MİLLETİMİZİ YALANLARLA KANDIRAMAZLAR

KIRCALI: MİLLETİMİZİ YALANLARLA KANDIRAMAZLAR

AK Parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı Anayasa değişikliği konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

A+A-

Kırcalı” TBMM artık kanun yapmayacak, denetimi yapamayacak, TBMM yok hükmüne getiriliyor diyenler bu yalanlarla milletimizi kandıramazlar” dedi.

AK parti Samsun milletvekili AV.Orhan Kırcalı seçim bölgesi Samsun’da yaptığı açıklamalarda şunları söyledi:  AK parti iktidarı, hizmet iktidarıdır. Gücünü milletinden almaktadır. Son olarak Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın katılımlarıyla Mersin’de şehir hastanesi hizmete açıldı. Bu Sağlıkta büyük bir atılımdır. Şehir hastaneleri 5 yıldızlı otel gibi yapılmış ve milletimizin hizmetine sunulmaya başlanmıştır. Ülkemizde Samsun dahil 34 ilimizde 5 yıldızlı otel gibi şehir hastaneleri yapılacaktır. Mersin dahil 3 şehir hastanesi hizmete girmiştir. 2017 içinde 8 şehir hastanesi hizmete girecek 2020 yılına kadar 34 şehir hastanesi yapılacak ve sağlıkta 43.000 yeni yatak hizmete girecektir. Hastanelerimizin hepsi 5 yıldızlı otel konforundadır. Hastanelerimiz ülkemize sağlık alanında sınıf atlatıyor. Bunlar İftihar verici tesislerdir.  Hastanelerimizde her biri 33 metrekarelik içinde banyosu, tuvaleti, hasta yatağı, refakatçi kanepesi, televizyonu bulunan tek kişilik odalar var. Her şey son teknolojiye göre yapılmıştır. Bakanımız müjdeyi verdi. İnşallah Samsun-Ankara arası hızlı trende gerçekleşecektir.

AK Parti Samsun milletvekili Av.Orhan Kırcalı Anayasa değişikliği konusunda ise şunları söyledi: Tek adamlık geliyor, TBMM yok ediliyor, TBMM devre dışı bırakılıyor, Yasama ve denetim görevi elinden alınıyor gibi yalan ve yanlış sözler söyleniyor. Amaç milletimizi kandırtmaktır. Biz anlatmaya devam edeceğiz. Milletimiz bu yalanlara kanmamıştır, kanmayacaktır, anayasa değişikliklerine evet diyecektir. Biz milletimizin sağduyusuna inanıyoruz. Değişiklikler ile yalan konuşanların yalanlarını bir kez daha ortaya koyuyoruz:

MADDE 2: 2709 sayılı Kanunun 75 inci maddesinde yer alan “beşyüzelli” ibaresi “altıyüz” şeklinde değiştirilmiştir.(Milletvekili sayısı 600 olmuştur)

MADDE 4: 2709 sayılı Kanunun 77 nci maddesi başlığıyla birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir;

“C. Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Cumhurbaşkanının seçim dönemi MADDE 77- Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri beş yılda bir aynı günde yapılır. Süresi biten milletvekili yeniden seçilebilir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde birinci oylamada gerekli çoğunluğun sağlanamaması halinde 101 inci maddedeki usule göre ikinci oylama yapılır.”

MADDE 5: 2709 sayılı Kanunun 87 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir;

“MADDE 87: Türkiye Büyük Millet Meclisinin görev ve yetkileri, kanun koymak, değiştirmek ve kaldırmak; bütçe ve kesinhesap kanun tekliflerini görüşmek ve kabul etmek; para basılmasına ve savaş ilânına karar vermek; milletlerarası andlaşmaların onaylanmasını uygun bulmak, Türkiye Büyük Millet Meclisi üye tamsayısının beşte üç çoğunluğunun kararı ile genel ve özel af ilânına karar vermek ve Anayasanın diğer maddelerinde öngörülen yetkileri kullanmak ve görevleri yerine getirmektir.”

MADDE 6: 2709 sayılı Kanunun 98 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve kenar başlığı metinden çıkarılmıştır;

“MADDE 98: Türkiye Büyük Millet Meclisi; meclis araştırması, genel görüşme, meclis soruşturması ve yazılı soru yollarıyla bilgi edinme ve denetleme yetkisini kullanır. Meclis araştırması, belli bir konuda bilgi edinmek için yapılan incelemeden ibarettir. Genel görüşme, toplumu ve Devlet faaliyetlerini ilgilendiren belli bir konunun Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda görüşülmesidir. Meclis soruşturması, Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar hakkında 106 ncı maddenin beşinci, altıncı ve yedinci fıkraları uyarınca yapılan soruşturmadan ibarettir. Yazılı soru; yazılı olarak en geç onbeş gün içinde cevaplanmak üzere milletvekillerinin, Cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlara yazılı olarak soru sormalarından ibarettir. Meclis araştırması, genel görüşme ve yazılı soru önergelerinin verilme şekli, içeriği ve kapsamı ile araştırma usulleri Meclis İçtüzüğü ile düzenlenir.”

Bu maddeler göstermektedir ki TBMM kapatılmamakta, yasama ve denetim yetkisi daha da güçlendirilmektedir. Meclisin olduğu yerde diktatörlük olmaz. Seçimin olduğu yerde diktatörlük olmaz. Diktatörler halkın önüne sandık koymaz. Biz her şeyi halkımıza sorarak yapıyoruz. Yetkiyi de milletimizin oylarıyla alıyoruz. Milletimizden yetki alamayanlar ise yalanla siyaset yapıyor. Milletimizde bunlara inanmıyor.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.