KIRCALI: KARARI MİLLETİMİZ VERECEK

KIRCALI: KARARI MİLLETİMİZ VERECEK

AK parti Samsun Milletvekili Av.Orhan Kırcalı TBMM Anayasa komisyonunda devam eden ve 2017 yılının ilk haftalarında TBMM’nin gündemine gelecek olan Anayasa değişiklikleri hakkında açıklamalarda bulundu.

A+A-

 Kırcalı” Rejim değiştiriliyor şeklinde ki ifadeler yanlıştır. Hükümet sistemi değişiyor. Ülkemiz koalisyon krizlerinden kurtulacak. “ dedi.

AK parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı açıklamalarında şunları söyledi: Bir yandan TBMM’de Anayasa komisyonunda ki çalışmalarda yer alıyoruz. Diğer yandan Samsunumuzdan gelen teşkilat başkanlarımız, hemşerilerimiz, muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, belediye başkanlarımız ile bir arada oluyor, istişarelerde bulunuyoruz. TBMM faaliyetlerimiz arasında ise Samsunumuza geliyoruz. İlimizde halkımızla buluşuyor, mutlu ve hüzünlü günlerinde yanlarında yer alıyoruz.

AK parti Samsun Milletvekili açıklamalarını şöyle sürdürdü: Partimiz ve MHP ile anayasa değişikliği konusunda çok önemli çalışmalar yürütülüyor. Anayasa komisyonu çalışmalarına katılıyoruz.  Bu değişiklikler TBMM Anayasa komisyonunda görüşülmeye devam ediyor. Şu ana kadar pek çok madde kabul edildi. Sona doğru geldik. İnşallah 2017 yılının ilk ayında TBMM’nin gündemine gelecek. TBMM’de kabul edilip halkımızın kararına sunulacağına inancım tamdır. Anayasa değişikliği çalışmalarına CHP’nin de katılmasını arzu ederdik. AK parti olarak bu katılım için çok gayret ettik. Ne yazık ki CHP bu konuda olumlu adım atmadı. Milletimizi kimsenin rejim değişikliği yapılıyor diye kandırmaya hakkı yoktur. Bizim rejimimiz sağlamdır. Rejim meselesi 1923'te kapanmıştır, biz Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılayacak bir hükümet sistemini getiriyoruz. Bu değişiklikler ile ülkemizde koalisyon dönemleri kapanacak. Koalisyonların getirdiği krizler artık olmayacaktır. Türkiye üniter bir yapıya sahiptir. Üniter yapı bozuluyor yalanları ile siyaset yapmak milletimizi kandırmaktır.  Üniter yapımızın bozulmasını kimse aklından dahi geçiremez. Milletimiz biliyor, Biz tek devlet, tek vatan, tek millet, tek bayrak diyoruz. Anayasa değişikliği milletimizin önüne gelecek. Biz ülkemizin her karış toprağında milletimizle buluşacak en açık ve şeffaf bir şekilde bu değişiklikleri milletimizle paylaşacağız. Milletimizin evet diyeceğine samimiyetle inanıyoruz. Milletimizin vereceği karara ise herkes saygı duymalıdır. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.