KILIÇDAROĞLU: “SEN HANGİ ÜLKENİN BAŞBAKANISIN”

KILIÇDAROĞLU: “SEN HANGİ ÜLKENİN BAŞBAKANISIN”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kendisine soru soruyorum cevap vermiyor.

A+A-


Her söylediğime laf yetiştiriyor ama buna laf yetiştirmiyor. Diyorum ki sayın Başbakan çık meydana söyle, sen hangi ülkenin başbakanısın?” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla ziyareti kapsamında Köyceğiz ilçesi Toparlar beldesinde halka seslendi. Kılıçdaroğlu, hükümetin 2B politikasını eleştirerek, “Babanınız, dedenizin toprağını devlet büyük paralarla evladına sattıramaz. Siz o toprakların sahibisiniz, o toprakları yeni almadınız, babanızdan dedenizden kalan topraklar. O topraklar ananınız ak sütü gibi sizin malınızdır, kimse elinizden alamaz. Onlarda para çokta köylüde nerede? Şimdi diyorlar ki, eskiden köylü milletin efendisiydi, şimdi köylü AKP iktidarının süpürgesi oldu, bunu kabul edecek mi köylü? Eskiden narenciye, 2002’de 80 kuruştu, şimdi 40 kuruşa alıcı bulamıyor, gübre, mazot fiyatı ne oldu. 2002’de 1 liraydı, mazot şimdi 4 lira 30 kuruş, yüzde 400 zam, narenciye yüzde 400 zam verdimi? Onun için diyorum, ders vereceksiniz, ders verecek olan sizsiniz. Ders verirseniz bu ülkeyi aydınlığa kavuşturursunuz” dedi.
Çözüm sürecini de eleştiren Kılıçdaroğlu, “Bir çiftçi arkadaşımızın elinde bir pankart var, İmralı ile değil çiftçi ile görüş diyor, doğru söylüyor. Almış eline silahı, Recep Tayyip Erdoğan’ı da karşısına almış, neymiş süreçmiş, ben konuşmayacağım muhalefet konuşsun. Sen niye konuşmuyorsun kardeşim. Türkiye iyi yolda gitmiyor. Biz kendi tarihimizi, insanımızı biliyoruz. Bu ülkenin harcında kan ve gözyaşı vardır, şehitlerin kanı vardır burada. Şimdi sen gideceksin, masaya oturacaksın, ben görüşmedim devlet görüştü diyeceksin, bu milleti sen aptal mı sanıyorsun?” diye konuştu.

“SEN HANGİ ÜLKENİN BAŞBAKANISIN?”
Bir vatandaşın, ‘bunlar sömürgeci’ şeklindeki sözüne istinaden konuşan Kılıçdaroğlu, “Sadece sömürgeci olsalar ona da razı olacağımda, eğer bir Başbakan Türkiye Cumhuriyetini, devletin resmi kurumlarının levhalarından indiriyorsa onun anlamı çok daha ağırdır. Senin bu milletle, senin Türkiye Cumhuriyeti ile alıp veremediğin nedir? Diyor bakın, efendim madem o levhalarda Türkiye Cumhuriyetini indirdiniz niye eskiden olduğu gibi yerine koydurdunuz, keşke indirip devam etseydiniz diyor. Ne demek bu? Kendisine soru soruyorum cevap vermiyor, her söylediğime laf yetiştiriyor ama buna laf yetiştirmiyor. Diyorum ki sayın Başbakan çık meydana söyle, sen hangi ülkenin Başbakanısın?”
Yapılacak olan anayasa değişikliğinde CHP’nin kırmızı çizgilerini de söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bizim kırmızı çizgilerimiz, bir CHP parlamentoda olduğu sürece Türk milleti lafını hiç kimse o anayasadan çıkaramaz. İki, CHP parlamentoda olduğu sürece Türk lafını kimse anayasadan çıkaramaz. Üç, Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda önder rolü vardır cümlesini kimse anayasadan çıkaramaz. Dört anayasanın ilk 3 maddesi kırmızı çizgimizdir, o maddelerle kimse oynayamaz” şeklinde konuştu.

“KULLANILAN ADAMDAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ BAŞBAKANI OLMAZ”
Geçmişte diğer partilere oy veren vatandaşlara CHP’de birleşme çağrısı yapan Kılıçdaroğlu, “Geçmişte vatandaşlarımız değişik partilere oy vermiştir. Adalet Partisi, ANAP, DYP, DP, MHP hiç itirazım yok. Ama şimdi şapkamızı önümüze koyup düşünme zamanı. Şimdi demokrasiyi yeniden getirme zamanı, şimdi ülkeyi aydınlığa çıkarma zamanı, şimdi gücümüzü birleştirme zamanı, şimdi halkın gücünü iktidara gösterme zamanı. Bakın eski Demokrat Partililerle bizim Atatürk konusunda, demokrasi konusunda, özgürlükler konusunda, çağdaş uygarlık hedefi konusunda, laiklik konusunda görüş ayrılığımız yoktu, ama bunlarla var. Bunlar düne kadar küfrettikleri, kızdıkları pek çok kişinin şimdi arkasından gidiyorlar. Masanın bir ucunda Abdullah Öcalan, diğer ucunda da Recep Tayyip Erdoğan var. Kimse ne yaptıklarını bilmiyor ve Recep Tayyip Erdoğan’da milletin önüne çıkıp konuşmuyor. Toparlar’dan söylüyorum, Recep Tayyip Erdoğan bu millete saygın varsa hangi pazarlıkları yaptığını çık millete anlat. Biz halk olarak gücümüzü toparlamak, bir araya gelmek zorundayız. Geçmişe AKP’ye de oy veren düzgün vatandaşlar var, onlara da söylüyorum, hala Recep Tayyip Erdoğan’ı tanımadınız mı, ne olduğunu hala öğrenmediniz mi, düne kadar rahmetli Erbakan’ın elini öpüyordu, arkasına döndü Erbakan’ı arkasından hançerledi. Hala bunu tanımıyor musunuz? Ne diyordu Amerikalıya bunu kullanın, deliğe süpürmeyin. Kullanılan adamdan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olmaz, herkes bunu çok iyi bilsin” dedi.
Kılıçdaroğlu, Toparlar’daki konuşmasının ardından Köyceğiz’e geçti. Burada kordonu gezen Kılıçdaroğlu, ardından Kordon’da yemek yedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.