Kılıç,  "Veren el, Alan Elden Üstündür"

Kılıç,  "Veren el, Alan Elden Üstündür"

Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Bafra55.net ve Radyo Barış ortak yayını olan "2020'de Ramazan" Programına konuk olarak Osmanlının geleneği olan "Zimem Defterini" Bafra'mızda yaşatmayı hedefliyoruz" dedi.

A+A-

Yıldız cami İmam Hatibi Murat Topal'ın sunduğu "2020'de Ramazan" Programına konuk olan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özellikle Osmanlı Devletinin geleneği olan "Zimem Defteri" konusuna da değinerek şu ifadelere yer verdi.

“Toplumsal dayanışma, birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olan bugünlerde komşularımızla yardımlaşmanın bizi salgına karşı daha çok güçlendireceğini düşünüyorum” dedi.

Kılıç,  "Veren el, Alan Elden Üstündür"

Başkan Kılıç; “Özellikle Osmanlı döneminde adından sıkça bahsedilen “Zimem Defteri” yani halk arasında veresiye defterini Ramazan ayı içerisinde hayırseverlerimizle birlikte hayata geçirmek istiyoruz. İyiliksever Osmanlı , bilhassa Ramazan ayında mahalle bakkalına gider, veresiye defterini ister, şu borcu silin Allah kabul etsin der ve bakkaldan çıkardı” ifadelerini kullandı.

Kılıç; “ ‘Veren el, alan elden üstündür’ inancı ile hareket eden gönlü bol, asil ruhlu, cömert, darda kalan kimselerin sıkıntısını gidermede yarış eden, ihtiyaç sahiplerine yardım etmek isteyen hayırsever hemşerilerimiz olduğunu çok iyi biliyorum. Gelin, tek yürek olalım” dedi.

 

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.