Kıbrıs Barış Harekatı Gazileri Madalyalarını Aldı

Kıbrıs Barış Harekatı Gazileri Madalyalarını Aldı

Kıbrıs Barış Harekatı gazler 45 yıl aradan sonra madalya ve beratlarını aldı. Samsun Yakakent Kaymakamlığı tarafından Yakakent jandarma Komutanlığı Konferans salonunda Kıbrıs Barış Harekatı’nda gazi olan 2 Kıbrıs gazisine madalyaları v

A+A-

Program Saygı durusu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını  emekli Gezi  Deniz Astsubay Kdm. Başçavuş Kubilay Cirit yaptı. Cirit konuşmasında, "“Blndğ gb 15 Temmuz 1974 tarihinde Yunanistan tarafından desteklenen ‘Enosis’ tarafaları EOKA’cı Rum yönetimine karşı kanlı darbe girişiminde bulunmuştur. Türkiye Cumhuriyeti'nin uluslararası garantörlükten doğan hakları neticesinde bundan tam 45 yıl önce 20 Temmuz 1974 tarihinde birinci ve 14 Ağustos 1974 tarihinde ‘Ayşe Tatile Çıksın’ parolasıyla ikinic Kıbrıs Barış Harekâtı başladı. Bizler O harekatta görev yapmış askerleriz bugün burada bu madalyaları almak bizim için bir onurdur" dedi.

Konuşmaların ardından, Yakakent kaymakamı Fatih Eroğlu, Yakakent İlçe Jandarma Komutanı  jandarma  Kd. Bşçvş. Gürkan Demir ve Yakakent İlçe Emniyet  Amiri Dursun Çiçek tarafından madalyalarını aldılar.

Gaziler Madalyalarını aldıktan sonra yapılan ikramlarla program son buldu

1-817.jpg

2-804.jpg

3-668.jpg

4-474.jpg

5-325.jpg

6-235.jpg

7-163.jpg

8-111.jpg

10-069.jpg

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.