KESİNLİKLE DOĞADAKİ HAYVANLARA ZARAR VERMEYİN

KESİNLİKLE DOĞADAKİ HAYVANLARA ZARAR VERMEYİN

30 yıldan bu yana kuş dolumu ve tahnit yapan Sarıçevre Mahalle muhtarı Göksal Atalay Kaymakam Halis Arslan’ı ziyaret ederek tahnit yapılmış bir kuş hediye etti.

A+A-

Uzun yıllardan bu yana kuş dolumu ve tahnit yapan muhtar Atalay 100’lerce kuş dolumu yaptım. Eti yenilebilen av kuşlarının dolumunu yaptım. Bu yaptığım işlemlerden kuş cenneti gezi merkezindeki kuşların dolumunu ben yaptım. Ayrıca orman müdürlüğüne de bir çalışma gerçekleştirdim. Doğayı sevenlere bir mesaj yollamak istersem eğer üreme ve yavru mevsimlerinde kesinlikle doğadaki hayvanlara zarar vermesinler. Gelecek kuşaklara onların kalmasını istiyoruz. Doğanın canlanması için 100 tane keklik saldık. Bu 2015 ve 2016 sezonunda köy çevresinde sülün salacağız. Ayrıca Sayın Kaymakamımıza teşekkür ediyorum. Çünkü bu avlanmalar konusunda hassa duruyor. Kuş cennetinin turizm için turistlerin buralara gelip gezmeleri için de büyük bir gayret sarf ettiğini görüyoruz dedi.

Kaymakam Halis Arslan ise kısa yapmış olduğu konuşmasında; bizler doğayı seviyoruz. Kuş cennetinde  yakın bir zamanda Samsun Valisi İbrahim Şahin’in direktifleri sonucunda  hayata geçirilmesini planladığımız projelerimizle güzel çalışmalarımız olacaktır. Sizin uzun yıllardan beri doğada olan bu kuş türlerini doldurup sergilemeniz her yerde örnek gösterilecek bir olaydır. Bu çalışmalarınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.