Keşif Uçağı Düştü: 7 Şehit

Keşif Uçağı Düştü: 7 Şehit

Van’da keşif için havalanan uçak görevden dönerken Artos dağına çarptığı ve içerisinde bulunan 2’si pilot 5’i teknik personel toplamda 7 kişi şehit oldu.

A+A-

Van’ın Gevaş ilçesi yakınlarında meydana gelen kazada Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait İnsanlı Keşif Uçağı düştü.  İçişleri Bakanı Soylu, İnsanlı İstihbarat Uçağının Van’dan kalktığını belirterek “2’si pilot 7 personelli insanlı keşif uçağı Gevaş civarında gözden kayboldu. Saat 03.00 civarında uçağımız Artos dağına dağa çarparak kırıma uğradı. 7 personel şehit oldu” dedi.

EGM'nin yaptığı açıklama ise şu şekilde; “Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı envanterine kayıtlı EM-809 kuyruk numaralı İnsanlı Keşif uçağı Hakkari ve Van illerinin keşif ve gözetlemeye yönelik yaptığı çalışmalarda görev almak üzere Van Ferit Melen Havalimanından görev bölgesine intikal için 15.07.2020 saat 18.34’te havalanmış, görevini tamamladıktan sonra Van Ferit Melen havalimanı ile alçalış için irtibata geçmesinin ardından saat 22.45 itibariyle Van Ferit Melen havalimanı kontrol sahası içerisinde Radar ve Telsiz Teması kaybedilmiştir.

İnsanlı Keşif Uçağımız Artos Dağına çarparak kırıma uğramış kaza sonucu emniyet personeli 7 kahraman arkadaşımız şehit olmuştur.“

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.