Kent Konseyi Eğitim Sorunları İçin Toplandı

Kent Konseyi Eğitim Sorunları İçin Toplandı

Bafra Kent Konseyi yürütme kurulu üyesi ve Eğitim Çalışma Grubu Başkanı İbrahim AKEKMEKCİ çalışma grubu adına yaptığı açıklamada

A+A-

 

“Avrupa Birliği sürecinde geçtiğimiz yıllarda Kent Konseyleri kanunlaştı Kent Konseyleri 5393 sayılı Belediye Kanunu ve 26313 sayılı Kent Konseyi Yönetmeliği’ne(08.10.2006) dayanarak kurulmuş yapılardır. Kuruluş amaçları; “kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşerilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmektir.

 

 Merkezi yönetimin, yerel yönetimin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve sivil toplumun ortaklık anlayışıyla, hemşerilik hukuku çerçevesinde buluştuğu; kentin kalkınma önceliklerinin, sorunlarının, vizyonlarının sürdürülebilir kalkınma ilkeleri temelinde belirlendiği, tartışıldığı, çözümlerin geliştirildiği ortak aklın ve uzmanlaşmanın esas olduğu demokratik yapılar ile yönetişim mekanizmalarını ifade eder.”

 

İlçemizde, Şubat 2012 tarihinde Beldiye. Başkanlığının davetiyle Siyasi Temsilciler, Sivil Toplum Liderleri, Oda, Dernek Temsilcileri, Muhtarlar toplanarak Kent Konseyi yönetimini ve çalışma organlarını seçti, Bizler Eğitim Çalışma Grubu olarak yerel yönetimlerde birlikte yönetim, yönetişim ve uzmanlaşmış kadrolar anlayışıyla ortak aklın gereğini yerine getirmek için 3. Toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Güzel ilçemizin eğitim sorunlarına hemşerilik hukuku ile yerel destekler sağlayabilirsek ne mutlu bizlere.

Bafra’mızdaki öğrencilerin,velilerin,eğitimcilerin,yöneticilerin,okulların yerel imkanlarla çözülebilecek mevcut birçok problemleri var.Çalışma Grubu olarak eğitimin paydaşlarının kültürel tanıtım,çevre,güvenlik,sosyal destek ..vb. gibi sorunlarından bir kısmına bile katkı sağlasak üzerimizdeki sosyal sorumluluğu yerine getirmiş olacağız.Çalışmalarımıza maddi-manevi destek  sağlayacak hemşerilerimize kapımız sonuna kadar açıktır.

Bu anlamda zamanlarını ayırarak emek veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.