Kendini vuran şahsı teşhis etti

Kendini vuran şahsı teşhis etti

Gazi Mahallesinde bir magandanın tabancasından çıkan kurşunla omuriliği zedelenen ve vücudunun yüzde 80’i felç olan 17 yaşındaki Ahmet Emre Çavuş, kendisini bu hale getiren şüpheliyi polisin getirdiği fotoğraftan teşhis etti. O anlar ise fotoğraf kareleri

A+A-

17 yaşındaki Ahmet Emre Çavuş, 2 Ağustos 2015’te mahallede arkadaşlarıyla bilorda oynadıktan sonra evine giderken yolda bir magandanın silahından çıkan kurşunla boynundan yaralanmıştı. Omuriliğine isabet eden kurşun nedeniyle 124 gündür yoğun bakımda olan ve vücudunun yüzde 80’i felçli olan genç hayata tutunma mücadelesini sürdürüyor. Çavuş’un ailesi ise zanlının yakalanmasından dolayı mutlu ancak Emre Çavuş’un tedavisi için devletten uzatılacak olan bir yardım elini bekliyor. Ahmet Emre Çavuş, 122 günün ardından kendisini bu hale getiren şüpheliyi polisin getirdiği fotoğraftan tespit etti. O anlar ise fotoğraf karelerine yansıdı.
“SERSERİNİN YAKALANMASINA SEVİNDİK ADALETİN TECELLİ EDECEĞİNE İNANIYORUZ”
Yaşanan olayın ardından hastanede bekleyen aile bireylerinden baba Bülent Çavuş, “Oğlum bir serseri bir kurşun sonucu 124 gündür tedavi altında. Oğlumuz halen yoğun bakımda şuan. Serserinin yakalanmasına sevindik. İstanbul’da oldu olay zanlı Adana’da çatışma sonucu yakalanıyor. Başka anne-babalar ağlamasın. Adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz. Birinci sevindirici haber bu, ikinci sevindirici haber de inşallah yoğun bakımdan çıkınca olacak” dedi.
“EMRE ŞUANDA MORAL OLARAK İYİ AMA NETİCEDE SOLUNUM CİHAZINA BAĞLI”
Çavuş, “Televizyonlardan ve gazetelerden gören vicdanlı insanlar olsun, belediye başkanları olsun, siyasetçiler gelip Emre’ye moral olsun diye ziyaret ediyorlar. Özellikle takım hocaları ve oyuncular gelip Emre’yi ziyaret ediyorlar moral verebilmek için. Emre şuanda moral olarak iyi ama neticede solunum cihazına bağlı. Vücudunun yüzde 80’i felç durumda” diye konuştu.
“DEVLETTEN EMRE’NİN SAHİPLENİLMESİNİ İSTİYORUM”
Yetkililerden yardım beklediklerini ifade eden Baba Bülent Çavuş, “Öncelikle emniyet teşkilatına teşekkür ediyorum gerekeni yaptıkları için. Başka Emreler vurulmadı. Gereken cezayı alacağına inanıyorum. Emre 124 gündür burada yatıyor. Özel hastaneler yüklü miktarlar çıkartıyorlar. Bende devletten Emre’nin sahiplenilmesini istiyorum” dedi.
Anne Zeynep Çavuş ise “Biz bu dört aylık süreçte çok zor anlar yaşadık. Oğlum yoğun bakıma hayati tehlike ile geldi. Ve benim oğlum şuan felçli durumda, solunum cihazına bağlı yaşıyor. Benim oğlum buraya getirildiğinde bir kaşık suya muhtaçtı ve benim oğlumu bu hale getiren insan ise elini kolunu sallayarak geziyordu. Oğlum bana ‘beni bu hale getiren yakalandı mı?’ diye soruyordu. Bende her seferinde ‘yakalanmadı’ derken yüreğim sızlıyordu. Benim oğlumu bu hal getiren kişinin elini kolunu sallayarak gezmesi benim yüreğimi sızlatıyordu. Çok şükür yakalandı ve bu bizi bir nebze rahatlattı” dedi.
Öte yandan, yoğun bakımda tedavisi süren Emre Çavuş’un olay öncesi ve ardından hastanede çekilen görüntüler de yürek burktu. Olaydan kısa bir süre önce havuzda yüzdüğü görülen Çavuş’un hastanedeki yoğun bakım ünitesinde çekilen görüntüleri önce ailesini ardından ise sevenlerini üzüntüye boğdu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.