Kemalpaşa'nın İmar Sorununa Başkan Şahin El Koydu

Kemalpaşa'nın İmar Sorununa Başkan Şahin El Koydu

Yalçın Köse- Bafra55.net / Samsun’un Bafra ilçesinde bağlı Kemalpaşa Mahallesinde arapsaçına dönen imar problemine Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin el koydu.

A+A-

Kemalpaşa Mahallesinde bulunan bir parselde vatandaş kendine ait tapulu 3 bin 600 metre kare arazisi için İmar Çalışması yapılması konusunda mahkemeye başvuru yaptı. İmar Müdürlüğü ekiplerince Parselde yapılan çalışmaların ardından parselde bulunan 30-40 yıllık tapularda değişiklikler yapıldı. Yapılan değişiklikler sonucunda 30-40 yıldır tapusu olan arazilerde hissedarlar ortaya çıktı.

Onlarca vatandaş durumdan mağdur olurken durumu fark eden mahalle sakinleri 21 Şubat 2018 tarihinde Bafra Şehircilik ve İmar Müdürlüğüne gitmiş ve İmar Müdürüyle görüşme yaptıktan sonra Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin'in konu hakkında çözüm bulması istenmişti.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin bugün (2 Mart 2018) Kemalpaşa Mahallesi sakinleri ile Kemalpaşa Mahallesi Kaşıkçı İyi Gün Caminde düzenlenen  toplantı ile bir araya geldi.

Vatandaşları dinleyen Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, "Bu konuda belediye olarak neler yapabiliriz bir çalışma başlatalım. Merak etmeyin ben sizlerin yanındayım bu konuyu öyle ya da böyle çözeceğiz. Sizleri mağdur etmeyeceğiz mutlaka bir yolunu bulup çözeceğiz." dedi.

Vatandaşlar, sorunun asıl temelinin, 3bin 600 metre kare arazinin sahiplerinin 40 yıl öncesinden bu araziyi tapusuz bir şekilde sattığı ve arazi iki kez daha el değiştirdikten sonra şuanda arazi üzerinde yaşayan vatandaşlara satıldığını iddia ediyor.

Vatandaşlar konunun nasıl ve nezaman çözüme kavuşacağına dair merak içinde.

1-629.jpg2-584.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.