KEMAL DEDENİN FEDAKARLIĞI LETONYALI LİGA’YI AĞLATTI

KEMAL DEDENİN FEDAKARLIĞI LETONYALI LİGA’YI AĞLATTI

Samsun'un Ayvacık ilçesinde arazisini “Doğa Evleri” için bağışlayan vatandaşın davranışı, ilçeyi ziyaret eden Letonyalı Liga Dreiškina’yı duygulandırdı.

A+A-

Avrupa Birliği Bakanlığı’nın, Gençlik ve Eğitim Programları Merkezi Başkanlığı’nın (Türk Ulusal Ajans) Hayat Boyu Öğrenme Programı kapsamında yürüttüğü Turizm İçin Çevre Projesi’nde ilginç bir an yaşandı. Turizm İçin Çevre Projesi çerçevesinde Avrupa Birliği üyesi 11 ülkeden Samsun’un Ayvacık ilçesine gelen çok sayıdaki yabancı çalışma grubu üyesi ilçeyi gezdi. Gezi programı kapsamında Ayvacık Kaymakamlığı’nın Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) desteği ile ilçeye bağlı Örencik köyünde inşa ettiği Doğa Evleri’ni ziyaret eden temsilci heyette ilginç bir an yaşandı. Heyet geldiği esnada ev sahipliği yapan ve Örencik Köyü Muhtarı’nın babası olan 80 yaşındaki Kemal Kocataş ve ailesi ile bir süre tercüman eşliğinde sohbet eden yabancı öğrenciler, onlarla bol bol fotoğraf çektirdi. Kemal Kocataş’ın “Doğa Evleri’nin arazisini ücret almadan hibe ettim. Ayvacık’ta turizm gelişsin diye bizim de bir katkımız olsun istedim. Bugün de ailem ile burada sizi karşılamaktan çok mutlu olduk” sözleri üzerine Letonya temsilcisi Liga Dreiškina Kemal Kocataş’ın elini öperek teşekkür etti.
Duygularını anlatırken gözleri dolan Liga Dreiškina tercüman aracılığıyla, “Gazete sayfalarında bazen karşılaştığım insanlarla bugün yüz yüze görüştüm. Onların ilçeleri için, ilçelerinde turizmin gelişmesi için yaptığı fedakarlık beni duygulandırdı ve gözyaşlarıma hakim olamadım. Bu benim için tarif edilemez bir his” şeklinde konuştu.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.