Kaymakam Katırcı'dan Sel Bilançosu

Kaymakam Katırcı'dan Sel Bilançosu

Bafra İlçe Kaymakamı Ali Katırcı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Genel Müdürlüğü’nden (SYDV) sağlanan 231 bin liralık bir kaynağı bugün itibariyle selzedelere ulaştırdıklarını açıkladı.

A+A-

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Kaymakam Ali Katırcı, sel felaketinde açılan yaraların elbirliğiyle başlatılan çalışmalar neticesinde sarılmaya çalışıldığını belirtti. Bölgede birçok alanda zararlar meydana geldiğini belirten Kaymakam Ali Katırcı, “Değişik köylerde yaşayan 150 civarında vatandaşın evine su baskınları oldu. Alt yapıda Karayolları’nın, DSİ’nin Özel İdare’nin yapmış olduğu köy yollarında köprüler, menfezle ve su geçişleri gibi alanlarda zararlar meydana geldi. Bölgede yaptığımız incelemeler sonucunda tedbirler aldık. Özellikle iki noktada köprülerde zarar oldu. Kolay yolu üzerindeki köprü ve Havza bağlantısı Kuruçay bölgesindeki köprü. Bu iki köprünün ayaklarında meydana gelen dolgu çalışmaları bitirildi ve ikinci gün Karayolları yolu trafiğe açtı. Aynı şekilde Sinop-Samsun yolunda meydana gelen hasarlarla ilgili tedbirleri aldılar. Köy yollarımızda tamamen yıkılan bir köprümüz olduğu yerde yeni bakslar oluşturarak 18 köyümüzü ilgilendiren Kanberli yolumuzdaki köprü geçişini sağladık. Grup yolundaki çalışmalarımız devam ediyor. Bunun yanı sıra bazı köylerimize ulaşım sağlayan köprülerin ayaklarında çatlamalar olmuştu. Bunların dolgularını yaparak ulaşımı sağladık. Şu an itibariyle Ozan, Kasnakçı Mermer eve Dereler grup yolumuza normal yoldan ulaşamıyoruz. Bu köylerimizin yollarında selden dolayı uçurum oluşmasından alternatif mahalle yollarından sağlıyoruz. Burada uzun soluklu çalışmaya ihtiyacımız var” dedi. 
Bölgede tarım alanlarında zararlar meydana geldiğini belirten Katırcı, “Bölgemizde bin 67 çiftçimiz, 18 bin 500 dekar alan selden zarar gördü. Bu yaptığımız ilk tespitler. Bölgedeki hasar tespit çalışmaları tarım teşkilatımız tarafından yürütülüyor. Çeltikten domatese, karpuzdan kavuna, sebzeye kadar birçok alanda vatandaşlarımızın zararları var. Kolay bölgesinde evleri zarar gören 18 vatandaşımızla ilgili çalışmalar Valiliğimiz tarafından yürütülüyor. Biz de Kaymakamlık olarak takibini yapıyoruz. İlk belirlemelere göre köylerimizde 95 vatandaşımızın evleri selden zarar gördü. Bunların tespitlerini yaptık. Bunun içersinde birinci derece, ikinci derece ve üçüncü derece hasar gören vatandaşlarımız var. SYDV’den sağlanan 231 bin liralık bir kaynağı selzedelere ulaştırıyoruz. Banka aracılığıyla vatandaşımızın ilk zararlarını karşılayacak onların kendilerini toparlayıp hayatlarını yeniden kurma aşamasında ilk onlara destek olacak şekilde bu yardımlarımızı ulaştırıyoruz. Sel felaketimizden sonra yaralarımızı sarmaya gayret ediyoruz. Bugün için vatandaşımızın ulaşımında bir sıkıntı yok” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.