KAYMAKAM KATIRCI MUHTARLARI UYARDI

KAYMAKAM KATIRCI MUHTARLARI UYARDI

Bafra İlçe Kaymakamı Ali Katırcı, ruhsatsız çeltik ekimi ve mera alanları konusunda muhtarlara uyarılarda bulundu.

A+A-

Ziraat Odası'nda düzenlenen toplantıya Kaymakam Ali Katırcı’nın yanı sıra Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Dursun, Ziraat Odası Başkanı Sait Karagöl, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma İlçe Müdürü Hasan İrer ve muhtarlar katıldı.
Toplantıda konuşan Kaymakam Ali Katırcı, “Son 3 yıllık politikamız vatandaşlarımızın bu çeltik ekimindeki ruhsatlı ekime alışmaları, zamanında ruhsatlarını almaları, herhangi bir şekilde bu konuda sıkıntı yaşamamaları içindir. Buna rağmen hala sıkıntı yaşanabiliyor. Vatandaşımız geç ruhsat alıyor veya ruhsatsız ekim yapıyor. Bu da her şeyden önce bölgedeki su planlamasına zarar veriyor” dedi. 
Muhtarlara mera alanları ile ilgili uyarılarda bulunan kaymakam Katırcı, “Mera alanlarımızı korumanız lazım. Bölgenin hayvancılığını oluşturmak için oluşturulan meralara tecavüzler var. Bu çok yanlış. Bir kes daha muhtar arkadaşlarıma bu konuyu açık ve net olarak söylüyorum. Mahallenizde mera olarak kaydedilmiş alanlara herhangi bir işgal söz konusu ise bunu zaman geçirmeden kaymakamlığa iletmeniz lazım ve oradaki mücadeleye başlamamız gerekiyor. Öncelikle o vatandaşımızın men edilmesi gerekiyor. Mera Komisyonu’nun bu konuda kesin çalışmaları var” diye konuştu. 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Dursun da yaptığı konuşmada, “Çeltik nerede yetiştirilirse yetiştirilsin ruhsata tabi bir üründür. Bafra’nın neresinde yapılacaksa ekim işini izin alması gereken bir ürünümüzdür. İzin yapmamış kişilerin biz tespitini yaparsak dekar başına 72 lira cezası var. Kanuna uymayarak ekim yapmışsa, başkalarına zarar veriyorsa bu sefer cezası 144 liraya çıkar. Eğer gerek görürsek komisyon olarak toplantı yaparak o çeltik alanının kurutulup yok edilmesine kadar karar verebiliriz. Böyle bir durumla hiç kimsenin karşılaşmasını arzu etmiyoruz. Muhtarlarımızdan teknik ekiplerimiz sahada çalışırken onlara yardımcı olmasını ve herkesin bir şekilde çeltiğin izinlerini alarak ekimlerine devam etmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

kaymakam-katirci-muhtarlari-uyardi.jpgkaymakam-katirci-muhtarlari-uyardi-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.