KAYMAKAM HALİS ARSLAN  ''OKULLARDA UÇUCU VE UYUŞTURUCU MADDELERİNE  SAVAŞ AÇMALIYIZ''

KAYMAKAM HALİS ARSLAN ''OKULLARDA UÇUCU VE UYUŞTURUCU MADDELERİNE SAVAŞ AÇMALIYIZ''

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yıllık bilgi paylaşım toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Bafra Kaymakamı Halis Arslan ve resmi daire amirleri katıldı.

A+A-

Sunum yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu eğitim ve öğretim konulu toplantıda slayt gösterisi yaptı. Yaptığı konuşmalarında; eğitim ve öğretim yönünden hedefe ulaşmış durumdayız. Türkiye de iyi orandayız. Çocuklarına okula göndermeyen veliler hakkında uyarılarda bulunuyor ve yine okula göndermedikleri takdirde cezai para işlemi uygulanıyor. Şuan da taşımalı sistem ile 5000 öğrencimiz taşınmaktadır. Kız ve erkeklerden oluşan iki tane yatılı okulumuz bulunmaktadır. 4 adet inşaatı devam eden okullarımız ve pansiyonumuz önümüzdeki dönemde eğitim ve öğretim yılında açılışları yapılacaktır. Birde birçok okullarımız da projeler yapılmaktadır. Bu projelerden bir tanesi olan ve 27 ile 29 Ocak arasında sevgiye uzanan eller projemizi gerçekleştireceğiz. Okullarımız da uçucu ve uyuşturucu konusunda çalışmalarımız vardır. Bu konuda büyük bir çalışmalar başlattık. Diğer kurum amirlerimiz de bu konuda bizlere olan destelerini veriyorlar. Velilerimizin de çocuklarını arkadaş ve çevre yönünden duyarlı olmalarını istiyoruz dedi.

Kaymakam Arslan sunum sonunda kısa bir açıklamada bulunarak; okullarımızın fiziki,hijyenik ve temizlik bakımından güzel durumdalar. Eğitim ve öğretim yönünden ilçemizin hedef ilk 10 lara girmesi gerekir. Okullarımızın hepsinden projeler bekliyoruz. Her okulumuz dan değişik projeler gelmeye başladı.Bizleri sevindiren ise birkaç okulumuzdan 5 ve 6 proje gelmesi oldu.Demek ki okullarımız yeniliklere aç olduklarını görmekteyiz. Projeler savaşacaklar ve proje konusunda zenginleşecekler. Zaman sonra proje fuarı açacağız. Özellikle Halk eğitim merkezinin açmış olduğu kurslara sıkı denetimler yapılacak. Hayali olarak yürütülen kurslar kapatılacak. Rant ve çıkar amaçlı kurslar olmayacak. Hedef de yükseklere çıkılacak ve çıta her zaman yüksek tutulacak. Uçucu ve uyuşturucular için okullarımız da büyük bir savaş açmalıyız. Bu savaşa tüm kurumlarımızın da yardımlarını bekliyoruz. Bu bizi yakından ilgilendiren bir konudur. Uyuşturucu konulu 2 tane etkinliğimiz vardır. Bir tanesi Adana dan gelecek olan tiyatro veayrıca konferans konulu bir toplantı yapılacaktır dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.