Kaymakam Ertürkmen, Başkan Tosuner , Türkiye’nin İlk Fındık Çiftliğine Tam Not Verdiler

Kaymakam Ertürkmen, Başkan Tosuner , Türkiye’nin İlk Fındık Çiftliğine Tam Not Verdiler

Bafra Ziraat Odası Türkiye’nin İlk Fındık Çiftliğinde İncelemelerde Bulundu

A+A-

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ve Yönetimi Bafra ve Bölgesinde tarımla ilgili yapılan her proje, çalışmanın teşviki için elele vererek üreticilerin yanında yer almaya devam ediyorlar.

Nerede üretim varsa orada da Bafra Ziraat Odası var parolasıyla hareket eden Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ve Yönetimi bugünde Bafra İlçesine bağlı Köseli Mahallesinde bulunan

Türkiye'nin ilk fındık çiftliğini Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun , Köseli Mahallesi Muhtarı Selim Türköz ile birlikte  ziyaret ederek yetkililerden bilgi alarak hayırlı olsun dileklerinde bulundular.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten Oltan Köleoğlu Enerji'nin (OKE) iştiraklerinden olan ŞGK Köleoğlu çiftliği koordinatörü Giresun  Keşap Fındık Üreticileri Birliği Başkan yardımcısı Özer Akbaşlı yaptığı açıklamada,’’ Dünya fındık üretim ve ihracatının büyük kısmını elinde bulunduran Türkiye'nin Samsun'un Bafra ilçesinde Köseli Mahallesinde kurulan ilk fındık çiftliğinde üretimimiz gün geçtikçe artmaktadır.

ŞG Köleoğlu Ltd. firması olarak bizler, geleneksel fındık üretiminin tam aksine, profesyonel fındık tarımı ve çiftçiliği yapmaya karar verdik. Karadeniz bölgesi içerisinde bulunan, yıllık yağış ve nem miktarı ile toprak yapısının fındık tarımına elverişli olduğunu bildiğimiz Samsun ili, Bafra ilçesi, Köseli köyünde ŞG Köleoğlu Ltd. Fındık çiftliğinin 2015 yılında temelini atarak kurduk. 28,4 hektarlık arazimiz, denizden 155 metre yukarıdadır. 2 daimî çalışan işçisi, 1 daimî çalışan Ziraat Mühendisi ve 1 İşletme Koordinatörü bulunmaktadır.

 

Köseli köyü sınırları içinde kalan yaklaşık 300 dönümlük alana 2015 yılında tek gövde sistemi ile dikilen Yomra Sivrisi türündeki fındıkların dallarında çotanaklar bu yıl daha fazla oluşmaktadır.

Enerji de, fındık da kazanım sağlayacak OKE'nin enerji sektörünü dışa bağımlı olmaktan kurtarmak için çalışmalar yaparken, aynı zamanda ülkemize milyarlarca dolar döviz kazandıran fındıkta da üretimi arttırıp üreticisinden tüccarına sanayicisinden ihracatçısına kadar da kazanım sağlamak için yatırım yapmaktayız.

Tıpkı yenilenebilir enerjide olduğu gibi, fındıkta da öncü ve örnek olmayı firma kendine hedef seçmiştir. Kurulan enerji santralleri gibi fındık çiftliği de çevreye ve o çevrede yaşayanlara kazanım sağlayan projelerdir. Biz bu çiftlikte de sertifikalı fidan yetiştiriciliği başta olmak üzere, çocuk işçiliğinin önlenmesi, tarımda çalışanların sosyal statülerinin düzenlenmesi, hasat ve harman işlemlerinde verimliliğin sağlanması, uygun depolama şartlarının oluşturulması, pazarın istediği kriterlerde üretimin sağlanması gibi birçok yeniliğin bir arada yapılabildiği bir işletme modeli oluşturduk. Çiftlik kurulması ile birlikte çevredeki tarım arazilerinin de korunması çalışmalarına katkıda bulunuyoruz

Misyonumuz, tıpkı enerjide olduğu gibi yeni teknoloji ve sistemleri kullanarak üreticilerimize, dolayısıyla ülkemize kazanım sağlamaktır. Oltan-Köleoğlu Enerji yerli ve milli kaynakların çevreci bir anlayışla ekonomimize kazanım sağlaması için çaba gösterirken, bunları görmemezlikten gelen art niyetli çevrelere de gerçekleri göstermektedir.

Çiftliğimiz, 22.11.2017 tarihinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Samsun İl Müdürlüğü’nden almış olduğu FİDAN ÜRETİCİ BELGESİ ile ülkemizde bir ilki gerçekleştirerek fındık fidanı üretimi yapmaktadır.’’dedi.

Konuşmaların ardından Türkiye'nin ilk fındık çiftliğini gezen Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun , Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ve yönetimi , Köseli Mahallesi Muhtarı Selim Türköztesislere hayran kalarak şirket yetkililerine teşekkür ettiler.

 

Bafra Ziraat Odası Türkiye’nin İlk Fındık Çiftliğinde İncelemelerde Bulu

Bafra Ziraat Odası Türkiye’nin İlk Fındık Çiftliğinde İncelemelerde Bulu

Bafra Ziraat Odası Türkiye’nin İlk Fındık Çiftliğinde İncelemelerde Bulundu

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.