KAYMAKAM ARSLAN,‘BİZ YEMEYİZ, MİSAFİRE YEDİRİRİZ’

KAYMAKAM ARSLAN,‘BİZ YEMEYİZ, MİSAFİRE YEDİRİRİZ’

Bafra Kaymakamı Halis Arslan ,”Sosyal Yardımlaşma ve Dayanıma Vakfımız tarafından

A+A-

Urfa Viran şehirden gelen tarım işçilerimizin yanı sıra ilçemizde ikamet eden Suriyeli vatandaşlarımıza Karpuzlu mahallesinde bir iftar yemeği verdik” dedi.

İftar yemeğine Bafra Kaymakamı ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Halis Arslan, mütevelli heyeti, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Necmettin Özel, iş adamı Recep Ayfer, tarım işçileri ve Suriyeli vatandaşlar katıldı ve bu arada Akteke kuran kursu öğrencileri tarafından semazen gösterisi yaptı.  Ardından ilçe Müftüsü İsmail Çiçek'te  yemek duasını  yaptırdı. 
 
‘SİZLER BİZİM MİSAFİRİMİZSİNİZ’
İlk öncelikle bu davetimize icabet geldiğiniz için ve bunun yanı sıra mevsimlik işçisi olarak ilçemizde çalışan tarım işçilerine, gerekse Suriye’den gelen değerli misafirlerimize katılımlarından dolayı teşekkür ettiğini belirten Kaymakam Halis Arslan,”Allahım   birlik ve beraberliğimizi bozmasın diyorum.  Güzellikler paylaştıkça büyür ve bu güzel günle birlikte lokmamızı soframızı paylaşıyoruz.  Bu sofralar daima bol olsun diyorum. Sizler bizim misafirimizsiniz, bizim fıtratımızda misafirin özel bir yeri vardır, önemi vardır, özel bir değeri vardır, misafirler her zaman başımızın tacıdır. Hatta misafirlerimizde aile etrafından öte özel bir öneme de sahiptir. Biz yemeyiz, misafire yediririz. Bizler rahat etmeyiz, misafiri rahat ettiririz. O bakımdan sizler büyük devletimizin güzel Bafra’mızın güzel insanların misafiri olarak güven içindesiniz. Hepiniz başımızın tacısınız. İnşallah gelecekte Ramazan akşamlarında buluşmak üzere diyorum “diye konuştu.
 
‘TÜRKİYE BANA ÇOK ŞEY ÖĞRETTİ’
Suriye’den Bafra’ya gelen ve ailesiyle birlikte yerleşen Kazem ailesinin 8. Sınıfa giden oğlu duygu ve düşüncelerini anlatırken gözyaşlarını tutamayarak gece ile ilgili bir konuşma yapan Diya Kazem ,”Türkiye’ye gelene kadar hiç Türkçe bilmiyordum. Türkiye’ye geldim Türkçeyi öğrendim ve şuanda 8. Sınıfa gideceğim. Doğduğum memleketimizden uzağım ama burada durmamalıyım yoluma devam etmeliyim. Türkiye bana çok şey öğretti ben onları unutamam yolumdan vazgeçemem. Türkiye’ye geldikten sonra yabancı bir ülkeye geldiğimi hissediyordum. Ama ben öğrendim ki ben kendi vatanıma gelmişim. Sayın Kaymakamımız  Halis Arslan bizleri iftar sofrasına ağırlıyor. Çok mutluyum ama siz bizim için analarımız ve babalarımızsınız. Türkiye devleti ve Türk kardeşlerimiz bizleri yalnız bırakmadınız. Her Suriyeli çocuğa anne ve baba oldunuz. Ayrıca bizlere okul imkânı sundunuz. 
 
‘İLERİDE ÇOK BÜYÜK HEDEFİM VAR’
Türkiye’ye ilk geldiğimde kendimi yalnız hissetmediğini de sözlerine ekleyen Diya Kazem ,” Beni hiçbir zaman yalnız bırakmadınız. Bana yoluna devam et dediniz bende yoluma devam ediyorum. Türkiye’de okumaya devam edeceğim. İleride çok büyük hedefim var bunu da yapacağıma inanıyorum. Türk – Arap kardeşliğini ve dostluğunu pekiştirmek ve geliştirmek amacıyla çalışacağım ve Allah’ın izniyle başaracağım. Şimdiye kadar bizden desteğini esirgemeyen bize her konuda yardımcı olan savaşta – barışta yanımızda olan memleketimizden uzakta olmamıza rağmen barınmamıza, yemeğimize, içmemize ve bütün ihtiyaçlarımızı karşılayan Devlet büyüklerimize, Sayın Kaymakamımıza ve her zaman bizlerle olan kendim ailem ve tüm Suriyeli  çocuklar adına benim gibi bu yollarda yürüyenler adına teşekkür ediyorum “şeklinde konuştu.Bu güzel konuşmasından dolayı Kaymakam Halis Arslan Diya Kazem’e hediye verdi.
Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.