KAYMAKAM ALİ KATIRCI’ NIN 2012 YILI DEĞERLENDİRMESİ

KAYMAKAM ALİ KATIRCI’ NIN 2012 YILI DEĞERLENDİRMESİ

KAYMAKAM ALİ KATIRCI’ NIN 2012 YILI DEĞERLENDİRMESİ

A+A-


Ali Katırcı,”Bu güne kadar 21 mahalle olarak tüm merkezde bulunan mahallelerimizin kömürlerini dağıtmış bulunmaktayız. Bu zamana kadar 3600 ton kömürümüzü dağıttık. Şimdi ise köylerimiz ve kasabalarımıza ocaktan gelen kamyon ve Tır’ları hiç buraya gelmeden dağıtımları yapılacaktır. Bu sene hedeflediğimiz 8500 Ton kömür, yaklaşık 6800 ailemize kömür dağıtım işlemlerimizi dağıttırıyoruz. Hemen hemen kömürlerimizi dağıtmış bulunuyoruz. Köy ve kasabalardaki dağıtımlarımız daha seri oluyor. Kamyonlar geldiğinde direk köy ve kasabalarımızın merkezine indiriyoruz. Gelen kamyonlarımız ne kadar geliyorsa hemen köy merkezinde dağıtımımızı yapıyoruz.Odunculukla uğraşan bazı köylerimize kömür dağıtımı yapmadık.Genede isteyen olursa onlara da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfımıza başvurmaları halde yardımlarımız devam edecektir.”

Bafra Kaymakamı Ali Katırcı,”Şimdiye kadar geçmiş yıllarda kömür dağıtımları ile ilgili bir sorun yaşamadık. Ocak ayı bitmeden tüm yardımlarımızı tamamlayacağız. Belli noktadaki ailelerimize yardımlarımızı tamamladıktan sonra, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız tarafından tespit edilen Şehit Aileleri, Gazi aileleri, Dul ve Yetimlerimize de kömür veriyoruz. Vakfımızın diğer bir hizmeti olan, Şu ana kadar eşi vefat etmiş dul kadınlara maaş bağlanıyor. Bunlarla ilgili bize müracaat eden 1154 vatandaşımız işlemleri tamamlandı. Bunlardan 628 vatandaşımız kabul edildi.329 Vatandaşımız ise ret edildi. Bu ailelerin durumu, sisteme girildiğinde merkezden ailelerin durumları çıkıyor. Bu durumda ailelerin zenginliği ve fakirliklerinin durumları ortaya çıkıyor. Bu şekilde ailelerimizin işlemleri devam ediyor.

Kaymakam Katırcı,”Eski ismi ile yeşil kart şimdiki ismi ile genel sigorta işlemlerimizde, toplam rakamı 5851 vatandaşımız yeşil kart,7300 vatandaşımızda Genel Sağlık sigorta durumları tamamlanmış durumdadır. Vakfımız devletimizin o güzel şev kat dolu yüzünü, eğitim, sağlık kömür, aile yardımları, dul yardımları, yatalak hastalıklı olanlara maaş yardımları vermeye devam edecektir. Özellikle babadan dul kadınlara maaş alanlar,sakat maaşı alan vatandaşlarımız geçinmekte zorlandıklarını biliyoruz.En azından kömür desteği istediklerini söylüyorlar.Bununla ilgili çalışmalar hal oldu.Önümüzdeki günlerde bu çalışmayı yapacağız.Biz öncelikle kapsam içindeki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamayı istiyoruz.Ocak ayı sonu itibariyle basın yoluyla vatandaşlarımızı bilgilendirmeyi hedefliyoruz.”dedi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.