Kavak'ta şehitler törenle anıldı

Kavak'ta şehitler törenle anıldı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle Kavak'ta şehitler törenle anıldı.

A+A-

Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören Atatürk Büstü’ne çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Törene Kavak Kaymakam'ı Mevlüt Şekerci, Kavak Garnizon Komutanı Üsteğmen Abdulkadir Kütükcü, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Adil Öztırak, Kavak Belediyesi Meclis Üyeleri, kamu görevlileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit yakınları ile öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Yaşardoğu Mahallesi Merve Camisi’nde Çanakkale Savaşı'nın 101. yıl dönümü münasebetiyle sabah namazı sonrası çorba dağıtılıp, Mevlid-i Şerif okutuldu.
Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle 18 Mart Çanakkale Şehitleri anıldı. Burada yapılan programın ardından Kavak Merkez Mezarlığı’nda bulunan ilçe şehitliği ziyaret edilerek Kur’an-ı Kerim okunup, dualar yapıldı. Daha sonra Rıdvan Çelikel Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda yapılan programa geçildi.
Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu son dönemde yaşanan terör saldırılarına değinerek "Evlatlarımızın ve milletimizin geleceğini hedef alan bu alçak saldırılar amacına ulaşamayacaktır. Nasıl ki Çanakkale Zaferi’nde bu millet kenetlenip vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını gözlerini kırpmadan verdilerse yine aynı şekilde bu vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak için aynı fedakarlığı yapmaya hazırız. Yapılan bu alçak saldırılar Türk milletini daha güçlü bir şekilde bir araya getirecektir. Çanakkale Zaferi’nde olduğu gibi bizi birleştirecek ve bir arada tutacak güç hale damarlarımızda mevcuttur. Rabbim, aziz şehitlerimizin ruhlarına yapmış olduğumuz dualarımızı İnşallah kabul ve makbul eyler” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.