Kavak'ta Kurbanlar Satışta

Kavak'ta Kurbanlar Satışta

Kavak Kaymakam Vekili Fahri Onay, Emirli ve Köselli mahallelerini ziyaret etti.

A+A-

Vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet edip sorunlarını dinleyen Onay, Kavak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın tespit ettiği muhtaç aileleri, hasta ve yaşlı vatandaşları da ziyaret etti.

Mahalle ziyaretlerinin önemine işaret eden Onay, "Ziyaret ettiğimiz mahallelerde vatandaşlarımızla yüz yüze görüşme fırsatı buluyoruz. Bazen de lüzum üzerine kapı kapı dolaşıp yaşlılarımızı, hastalarımızı, muhtaç aileleri ziyaret ediyoruz. Ziyaretimiz neticesi hem sorunların çözüm sürecini hem de en iyi hizmeti verebilme imkanını sağlıyoruz." dedi.

Mahalle ziyaretlerine devam edeceğini belirten Onay, vatandaşların teşekkür ve duasının kendisini memnun ettiğini kaydetti.

Onay'a ziyaretlerinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Recep Güney eşlik etti.

- Kavak'ta kurbanlık satışı başladı

Kavak ilçesinde yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla kurbanlık satışları başladı.

İlçede 20 yıldır büyükbaş hayvan besiciliği yapan Muharrem Könez, AA muhabirine, bu yıl kurbanlık fiyatlarında geçen yıla oranla yüzde 20-30 civarında artış olduğunu söyledi. 

Kurbanlık fiyatındaki artışın hayvan yetersizliği ve girdi fiyatlarının yüksekliğinden kaynaklandığını anlatan Könez, "Hem biz hem de diğer kurbanlık yetiştiricisi meslektaşlarımız satışlara başladık. Bu yıl kurbanlık fiyatları geçen senelere göre yüksek olacak. İlçede küçükbaş kurbanlıklar bin ila 2 bin, büyükbaş kurbanlıklar da 5 bin ila 15 bin lira arasında satılıyor." dedi.

- Vezirköprü'de "Hayır Çarşısı" açıldı

Vezirköprü ilçesinde, Atakum Belediyesi ile Vezirköprü Belediyesi iş birliğinde Hayır Çarşısı'nın açılışı gerçekleştirildi.

İhtiyaç sahiplerine verilmek üzere hayırseverlerden toplanan giysi ve diğer eşyaların bulunduğu Hayır Çarşısı, Fazıl Ahmet Paşa Mahallesi Bankalar Caddesi'ndeki bir iş yerinde açıldı.

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, ihtiyaç sahiplerine yönelik yardımların açılan mağazada devam edeceğini, bu tür etkinlikleri zaman zaman yapacaklarını söyledi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve mağaza gezildi.

Kapıların açılmasıyla yüzlerce kişinin geldiği mağazada bulunan binlerce ürün, kısa sürede alındı.

Açılışa Atakum Belediye Başkan Vekili Mustafa Keskinoğlu ile vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.