Karnabahar Yüz Güldürdü, Fiyatlar 10 Kat Arttı

Karnabahar Yüz Güldürdü, Fiyatlar 10 Kat Arttı

Bafra Belediye CHP Meclis üyesi, aynı zamanda üretici ve komisyoncu Erhan Akbulut ile, Koronavirüs salgını nedeniyle hal esnafı tarafından bu durumdan ne kadar etkilenildiğini ifade eden kısa bir söyleşi gerçekleştirdik.

A+A-

Akbulut, bafra55.net haber muhabirinin sorduğu soruları cevapladı.

Bafra ovasında ürünler ne durumda ve işçi bulmakta sıkıntı çekiyor musunuz?

Dünyanın ve ülkenin başına gelen bu üzücü olayda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyorum. En yakın zamanda bu salgının çözüme kavuşmasını temenni ederim. Koronavirüsün Bafra Ovası için şöyle olumlu etkisi oldu. Şu an bütün Türkiye ihtiyacını buradan karşılıyor.   Ukrayna, Almanya’ya dahi sevkiyatlar buradan yapılıyor. Talep karşısında piyasalar gayet iyi. Bu durum hem köylüyü hem bizleri mutlu ediyor. Özellikle yaz hasatına başlayacağımız bugünlerde, mahsulün para yapması bizim için sevindirici. Şu ana kadar olumsuz birşeyle karşıyla karşılaşmadık. Halkın temel ihtiyacı olan besini buradan temin etmek istiyoruz, ediyoruz da..

İşçi sorunu ise şu an için yok, birlikte çalıştığımız insanlarla yola devam ediyoruz.

Bafra’da karnabahar bu yıl ne kadar ekildi, fiyatı nedir? Sonuçtan çiftçiler memnun mu ?

Tam anlamıyla söylemek mümkün değil ama 10’uncu aydan itibaren karnabahar sürekli var. 15-20 gün daha devam eder, sonra biter.

Fiyatı ise 10 gün öncesine kadar otuz kuruşa kadar düşen karnabaharın bugünkü satış fiyatı 2,5 lira ile 3 lira arası değişiyor. Bu da çiftçiyi memnun etmeye yetiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.