KARGO MAĞDURU OLAN ESNAF VATANDAŞLARI   UYARDI

KARGO MAĞDURU OLAN ESNAF VATANDAŞLARI UYARDI

Yanlış ölçüm nedeni ile 6 TL değerindeki kargoya 28 TL fiyat biçilince Bafralı esnaf Veysel Özkök başkaları mağdur olmaması için vatandaşları uyardı

A+A-

Bafralı esnaf kargo maduriyetinden dolayı vatandaşlar uyarıda bulundu.

 Bafra ilçesinde 27 yıllık  esnaflık yapan Veysel Özkök ,” Günlük olarak işyerimize  aynı kargo  olmak şartıyla  6, 7,  defa kargolarımız geliyor.(04. 10. 2012) tarihinde Konyanın, Karataş şubesinden  bir kargomuz geldi.Kargonun kutusu gözümüzle gördüğümüzde kutu büyüklüğünde . Çok asayiş bir fiyat istenince  fiyat acaba doğru olup olmadığını  kargoyu getiren arkadaşa sorduk. Kendisinde bir mahcubiyet gördük, sürekli kendisi bize kargolarımızı getiren kişi. Arkadaş bize”Bu malzeme  yanlış ölçüm yapılmış, ben tekrar ölçeyim, paketi ölçdükten sonra bu paket 4 cm ,9 cm olarak ölçmüşler fiyat bundanda kabarık olabilir” dedi.

Veysel Özkök,Biz derhal  karataş şubesindeki kargoyu gönderen arkadaşlara ulaştık. Oradaki şube hatayı kabül etmedi,iki ölçüm yerimiz var yanlış olamaz dediler.Kutunun boyutundan belli çok yüksek bir fiyat %300 %400 bir fiyat farkı var.Esnaf olarak bu hatayı nasıl düzeltebiliriz diye düşündüm,aklıma  kargonun genel merkezini aramak geldi ,müşteri temsilçisiyle görüştük, yarım saat görüştükten sonra biz size döneceğiz dediler, on dakika sonra cep telefonuma msj geldi ilgileniyoruz şeklinde.Bir ay  zaman zarfı içersinde hiçbir kargo yetkilisi ilgilenmedi bizimle.Ben tekrar kargonun genel merkezini aradım,beyefendi bir yanlışlık oldu, bunun parasında değiliz ,ama  düzeltilmesinden yanayız insanın olduğu yerde hatanın olabileceği yanındayız bu yanlışlığın düzeltilmesini istiyoruz,dedim. Bir ay geçmesine müteakip yine ses gelmedi.

ÜÇ AYDEN BERİ KARGO KOLİSİ İŞYERİMDE BEKLEME DE DURUYOR

 Bu seferde meğil atarak haksızlığı dile getirdim.Kargonun Samsun şubesi bize dönerek,beyefendi kargomuzla ilgili şikayetleriniz var diyerek,Bende aynı olayı Hanımefendiye anlattım.Samsun biraz daha hızlı davrandı,iki üç gün sonra arayarak hatayı kabül etmedi. 5 TL bir indirim yapıyoruz dediler. Kutunun değeri 5 TL zaten kargo değeride  5 TL arkadaş bize 5 TL indirim yapacaklarını hatayı düzeltemeyeceklerini söyledi. Bende kendilerine Böyle komik bir şey olamaz dedim, üç aydır sizinkle uğraşıyorum.(4.18. 2012) tarihinde kolim geldi . aradan üç ay geçti firma sorunu çözemedi.Koskaca bir firmanın müşteri temsilçilerini aradığım halde  yine o firmadan en az 20 koli dükkanıma geldiği halde   demekki o insanlar uyanık olmassa %400 varan fiyat kazığı atıyorsunuz “dedim. Samsun şubeside iyileştirme yapmadı. Para kazanmak zor esnaf arkadaşlar uyanık olsun  6 TL olan kargoya  niye 28 TL ödesin. Vatandaşımız mağdur olmasın pazarlığını iyi yapsınlar  hem mağdur hemde mağduriyetini ispat edememe durumunu düşmesinler. Esnaf arkadaşlarımıza vatandaşlarımıza   uyarıda bulunarak dikkatlı olmaları bakımından iyi olur” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.