KARDEŞLİK KÖPRÜSÜNE İLK HARÇ: BAFRA RADYOSU

KARDEŞLİK KÖPRÜSÜNE İLK HARÇ: BAFRA RADYOSU

Bafra Müftüsü Burhan KELEŞ, yaptığı açıklamada, “Bafra İle Gambia’nın Banjul şehri arasında kurulan kardeşlik köprüsü projesinde şuan önemli bir aşamaya gelinmiştir.

A+A-

Bafra ilk kez bu yönüyle bir kardeş Şehir  projenin muhatabı olmuştur. Bu projeyle Diyanet İşleri Başkanlığınca, bizlere ve  Bafralı vatandaşlarımıza  onurlu bir görev, dini ve insani bir sorumluluk verilmiştir. Halkımızın geçmişte hayır hizmetlerinde yaptıkları, bundan sonra yapacaklarının teminatıdır. Bu nedenle, kardeşlik projesinde de Bafralıya yaraşır hizmetler  yapılmıştır ve yapılacaktır. Zira  bizim milletimiz, yardımlaşma hasletinin üzerine benzeri olmayan  bir vakıf medeniyeti kurmuş,   infak ettikçe malının  bereketlendiğini, veren elin alan elden üstün olduğunu, bir yarım  hurmayla  bile cennet kazanabileceğine inancını hep  korumuştur.

Kardeş şehir projenin tanıtım aşaması başarılı geçmiştir. Hemşerilerimiz bu projeye sahip çıkmıştır. Bafra’nın adıyla bir Radyo kurulacağını duyunca heyecanlandıklarını söyleyen, “Bu gönül köprüsüyle, Afrika kıtasına hayır yapmamıza vesile olduğunuzdan teşekkür ederim.” diyen kardeşlerimiz oldu. Ümit  ediyorum ki   bundan sonraki süreç  daha başarılı geçecek, 2012 yılı içinde Bafra FM  adlıyla bir radyo istasyonu hizmete açılmasında son aşamaya gelinmiştir. Ramazan öncesinde çalışmamaların tamamlanmasını hedefliyoruz. Radyonun kurulmasından sonra ise  Gambialı kardeşlerimize eğitim  araç ve gereç desteği devamedecektir.
Kardeşlik projesini başından itibaren titizlikle takip eden ve önemseyen Kaymakamımız Ali KATIRCI’ya Belediye  Başkanımız Zihni ŞAHİN’e, kayda değer yardımlarda bulunan Sivil Toplum Örgütlerine, Esnaflarımıza, Hayırsever  vatandaşlarımıza, her ortamda projemizi anlatan Din görevlilerimize ve  faaliyetlerimizi halkımızla buluşturan basın mensuplarımıza  teşekkür ediyorum.

     Burhan KELEŞ - Bafra Müftüsü                                            

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.