Karayolları’nın Cezasını Vatandaşlar Ödüyor.

Karayolları’nın Cezasını Vatandaşlar Ödüyor.

Yalçın KÖSE- ÖZEL HABER /Samsun’un Bafra ilçesinde Karayolları Müdürlüğünün trafik ışıklarındaki hatasını vatandaşlar ödüyor.

A+A-

Karayolları Müdürlüğü tarafından 1 ay önce bakım gören Tofaş Kavşağı Trafik Işıkları çevre sakinlerinin iddiasına göre ayarlanmadan bırakıldı.  Yaklaşık 1 aydır Alaçam istikametinden Samsun istikametine giden motorlu taşıtlar, Bafra Kızılırmak Sanayi Sitesi istikametinden Bafra Şehir İçi istikametine giden motorlu taşıtların kırmızı ışıkta durmasına rağmen hareket edemiyor.

Sanayi sitesi istikametinden Bafra şehir içi istikametine giden motorlu taşıtlar kırmızı ışıkta beklerken yeşil ışık yanıp yollarına devam etmesi gereken Alaçam istikametinden Samsun istikametine gitmek isteyen motorlu taşıt sürücüleri kırmızı ışığın hala yanması nedeniyle hareket edemiyor.

Sanayi sitesinden şehir içi istikametine giden motorlu taşıtlara kırmızı ışık yandığında yeşil ışık yanması gereken diğer trafik lambasında 18 saniye 38 salise daha kırmızı ışık yandıktan sonra ışık rengi değişiyor.

Karayollarının trafik ışıklarındaki hatası ise yıllardır o kavşağı kullanan insanların diğer taraftaki araçlar durunca otomatikman geçmesine neden oluyor ve kırmızı ışıkta tehlike olmadan geçmelerine rağmen polis tarafından haklı olarak cezai işlem uygulanıyor.

Ayrıca Yayalar içinde ışık olmasına rağmen her hangi bir yaya geçidinin olmaması olan tek yaya geçidinin o ışıklarla da bağlantılı olmaması insanları düşündürüyor.

Karayollarının hatasının vatandaşlara para olarak yansıdığını söyleyen vatandaş, “Ben Karayollarının sorumsuzluğu yüzünden 206 lira ceza yedim belki de benim gibi nice insanlar kırmızı ışıkta geçtiği gerekçesiyle ceza yedi. Ben burada emniyete yada emniyete video yada resim gönderen vatandaşlara değil, karayollarına kızıyorum. Benim gibi mağdur çok insan var bunu biliyorum artık insanların işlerini biraz daha özverili yapmalarını istiyorum. Buradan araç sürücülerinide dikkatli olmaları konusunda uyarıyorum.” dedi.

basliksiz-1-kopya.jpg

1-576.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum