KARAR MİLLETİN, DENETİM MECLİSİN

KARAR MİLLETİN, DENETİM MECLİSİN

Ak Parti Bafra ilçe teşkilatının 16 Nisan Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

A+A-

 İlçe başkanı Tuncay Yurduseven ve Bafra belediye başkanı Zihni Şahin, teşkilat mensuplarıyla birlikte her akşam olduğu gibi dün akşam da mahalle ziyaretlerine devam etti. Sarıköy, Kahramanlar, Taşköprü ve Üçpınar mahallelerindeki ziyaretlere katılım oldukça yoğun geçti. Yeni sistemle ilgili bilgi veren Ak Parti Bafra ilçe başkanı Tuncay Yurduseven; bu sistemle çift başlılığın biteceğini, daha hızlı karar alan, bürokratik engelleri ortadan kaldırarak icraatlara hız veren bir yönetimin olacağını söyledi.
“Yeni sistemle cumhurbaşkanının 'sorumsuzluğu' ortadan kalkıyor, yani 'yetkili ama sorumsuz' olmaktan çıkıyor. Cumhurbaşkanına denetim ve cezai sorumluluk geliyor. Cumhurbaşkanı şu anki anayasaya göre meclisin dörtte üç oyuyla yalnızca vatana ihanetten yargılanabiliyor. Yeni sistemde ise hakkında herhangi bir suç işlediği iddiasıyla soruşturma açılabiliyor ve hakkında soruşturma açılan cumhurbaşkanı erken seçim kararı alamıyor. Cumhurbaşkanı meclise ve millete karşı sorumlu oluyor. Bu sistem için tek adamlık diyorlar. Bu tek adam değil tek başlılık sistemidir. Bu ülke yıllar yılı koalisyonlardan, cumhurbaşkanı-başbakan çekişmelerinden çok çekti. En son örneğini hatırlarsınız. Ahmet Necdet Sezer kendisini o makama getiren Bülent Ecevit’e kitapçık fırlattı. Ve sabahında piyasalar alt üst oldu.
Biz istiyoruz ki bir daha böyle tablolar yaşanmasın. İstikrar sürekli daim olsun. Türkiye büyüsün. Vesayet ortadan kalksın. İnşallah sizlerin güçlü destekleriniz ve EVET oylarıyla kalkacak da”
Ardından Bafra belediye başkanı Zihni Şahin de yaptığı konuşmada bu sistemin artık ülkeyi taşımadığını, darbe anayasalarından kurtularak bir an önce sivil anayasaya geçmemiz gerektiğini ifade etti.
“Kuruluşundan bugüne Cumhuriyet tarihinde iki sefer anayasa değiştirildi. Ve maalesef ki ikisi de darbe dönemlerinde oldu. Sizlerin de bildiğiniz gibi halen seksen darbesi sonrası yapılan askeri anayasayla yönetiliyoruz. Şimdi millet kendi anayasasını oylayacak ve yapılan değişikliklerle sivil bir anayasaya kavuşmuş olacağız inşallah. İstikrarın sürekli olduğu daha büyük Türkiye için desteklerinizi bekliyoruz.”

karar-milletin,-denetim-meclisin.JPGkarar-milletin,-denetim-meclisin-001.JPGkarar-milletin,-denetim-meclisin-002.JPGkarar-milletin,-denetim-meclisin-003.JPGkarar-milletin,-denetim-meclisin-004.JPG

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.