KARADENİZ’İN KIRKPINARI ALAÇAM GÜREŞLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

KARADENİZ’İN KIRKPINARI ALAÇAM GÜREŞLERİ BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Alaçam Ziraat Odası ve Alaçam Muhtarlar Derneği iş birliği ile düzenlenen

A+A-

"3. Tarım Fuarı ve Yağlı Pehlivan Güreşleri" 40 Baş Pehlivanın katılımı ile Geyikkoşan güreş alanında kıran kırana mücadele ile yapılan güreşlerde başpehlivanlığı Orhan Okullu aldı. Güreşleri yaklaşık 10.000 kişi seyrederek keyif aldılar bir birinden güzel güründüler ortaya koyan güreşçiler bölge halkı tarafından büyük ilgi görerek doyasıya güreş seyretmenin mutluluğunu yaşadılar. 
Alaçam Ziraat Odası ve Alaçam  Muhtarlar Derneğinin organize ettiği 3. Tarım Festivali ve yağlı pehlivan güreşleri 13 Temmuz 2022 Çarşamba günü Geyikkoşan yeni güreş alanında saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program İlçe İlçe Müftülüğü İmam Hatibi Cemalettin Tıngır’ın okuduğu Kuran’ı Kerim tilaveti ve dua ederek devam eden program, Bafra Belediyesi Mehteran takımının muhteşem gösterisi seyircileri daha da coşturdu.
Alaçam Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sönmez bu yıl 3. sünü düzenlediğimiz tarım festivali ve yağlı pehlivan güreşlerimize hoş geldiniz diyerek güreşlere katılan tüm sporculara başarılar diledi. Alaçam Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Bedir’in açılış konuşmasında,’’ Bu yıl Geyikkoşan güreş alanında 3.si düzenlediğimiz etkinliklerde güreşlere katılan 40 başpehlivan katılımı ile 'Karadeniz'in Kırkpınarı' olarak adlandırılan Alaçam Geyikkoşan güreşlerine toplamda 800 güreşçi katıldı. Özellikle bu yıl yaptığımız güreşlerimizde Kırkpınarı sizlere aratmayacak şekilde düzenlediğimiz yağlı pehlivan güreşlerimizde başpehlivanlarımız sizlere doyumsuz bir güreş sunacaklardır diyerek sözlerini tamamladı.
Alaçam Kaymakamı Fikret Zaman; Alaçam ilçemizde bu yıl 3. Düzenlenen tarım festivali ve yağlı pehlivan güreşlerine katılan tüm sporculara başarılar diledi.
 PTT eski Genel Müdürü ve Danıştay Üyesi emeklisi Osman Tural’da konuşmasında bizler sadece bu güzellikleri sizlere sunmak ve doyasıya güreş seyrettirmek için elimizi taşın altına koyarak yardımcı olmaya çalıştık. Bu yıl 3. Düzenlenen Tarım Festivali ve Yağlı Pehlivan güreşlerine katılan tüm sporcularımıza kazasız belasız bir şekilde başarılar diliyorum.’’ dedi.
15 kişinin katıldığı ağalık yarışını İş adamı Turgut Şahin 755 bin lira ile kazandı. 2 Ağalık koçu ise Alaçam İlçe Jandarma Komutanlığına ve Alaçam İlçe Emniyet Müdürlüğüne verildi. Ağalığı kazanan iş adamı Turgut Şahin, "Bu ağalık değil gönül işidir. Benim için herkes ağa. O yüzden emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
Güreşlerde dereceye giren sporculara madalyaları katılım belgeleri protokol üyeleri ve muhtarlar tarafından takdim edildi.
Alaçam Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Bedir, Alaçam Kırkpınar ve Elmalı'dan sonra tarihinde en uzun süre etkinlik yapan ilçe Alaçam 40 tane başpehlivan ve son 20 yılda kemer alan pehlivanları buraya getirdik. Burası Karadeniz’in Kırkpınarı. İlk yılımızda 20 başpehlivanla başlangıç yaptık. Geçen sene 32, bugün 44 başpehlivana çıkarak çıtayı bayağı bir yükselttik. Seneye Kırkpınar ayarında güreşler olacak. Bizim esas amacımız, yöresel ürünlerimiz var. Güreşlerin yanında yöresel ürünlerimizin tanıtını yapmak." şeklinde konuştu.

Alaçam güreşlerinde Orhan Okulu başpehlivan oldu Samsun'un Alaçam ilçesinde düzenlenen Yöresel Ürünler Tarım Festivali ve Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde başpehlivanlığı Orhan Okulu kazandı.
Alaçam Ziraat Odası Başkanlığı ve Muhtarlar Derneği işbirliğiyle Geyikkoşan Güreş Alanı'nda düzenlenen yağlı pehlivan güreşlerine 661. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin Başpehlivanı Cengizhan Şimşek de dahil 44 başpehlivan olmak üzere yaklaşık 500 pehlivan katıldı. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin Başpehlivanı Cengizhan Şimşek, çeyrek finalde Recep Kara'ya yenilerek elendi. Kıran kırana geçen müsabakalar sonunda yarı finalde Recep Kara'yı yenen Orhan Okulu ile Mustafa Taş'ı yenen İsmail Balaban finale kaldı. Final güreşinde rakibini yenen Orhan Okulu başpehlivan oldu. 15 iş adamının katıldığı ağalık yarışındaTurgut  Şahin 755 bin lira ile üçüncü kez ağa seçildi.
Protokol tarafından, dereceye giren güreşçilere madalyaların verilmesiyle etkinlik sona erdi.

karadenizin-kirkpinari-alacam-guresleri-buyuk-ilgi-gordu.JPGkaradenizin-kirkpinari-alacam-guresleri-buyuk-ilgi-gordu-001.JPGkaradenizin-kirkpinari-alacam-guresleri-buyuk-ilgi-gordu-002.JPGkaradenizin-kirkpinari-alacam-guresleri-buyuk-ilgi-gordu-003.JPGkaradenizin-kirkpinari-alacam-guresleri-buyuk-ilgi-gordu-004.JPGkaradenizin-kirkpinari-alacam-guresleri-buyuk-ilgi-gordu-005.JPGkaradenizin-kirkpinari-alacam-guresleri-buyuk-ilgi-gordu-006.JPGkaradenizin-kirkpinari-alacam-guresleri-buyuk-ilgi-gordu-007.JPGkaradenizin-kirkpinari-alacam-guresleri-buyuk-ilgi-gordu-008.JPGkaradenizin-kirkpinari-alacam-guresleri-buyuk-ilgi-gordu-009.JPG
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.