KARADENİZİN İLK KÖY MÜZESİ AÇILDI

KARADENİZİN İLK KÖY MÜZESİ AÇILDI

Karadenizin ilk köy müzesi 27 ekim 2012 cumartesi günü saat 14:00 de yapılan törenle köyümüzde hizmete girdi.

A+A-

 

5 yıldır eğitime kapalı olan Gökçeağaç İlköğretim Okulu müzeye çevrildi. Gökçeağaç Köy Derneği'nin bir yıl süren çalışmaların sonunda restore edilerek Köy Müzesine çevrilen okul. Bafralıların hizmetine girerek ziyaretçilerini beklemeye başladı.

Açılışta kısa bir konuşma yapan Gökçeağaç Köyü Derneği (GÖKDER) Başkanı Turğut Demir şunları söyledi, “Amacımız geçmişi ve geleceği buluşturmaktır. Genç kuşaklara ecdatlarının kullandığı, araç gereçleri göstermek, onların tarih ve kültürlerine ışık tutmak ve fikir sahibi olmalarını sağlamaktır”dedi. Gökçeağaç Köy Müzesini CHP İlçe başkanı Nihat Oktay, İlçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun, GÖKDER Başkanı Turgut Demir ve Karadede panayır Ağası Fehmi KILIÇ açtı.

Müze Açılışına, CHP İlçe Başkanı Nihat Oktay, İlçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun, GÖKDER Başkanı Turgut DEMİR, Karadede Panayır Ağası Fehmi KILIÇ, GÖKDER yönetimi , köy muhtarı Avni DEMİR ve Köylüler katıldı.

Gökçeağaç Köy Müzesi hafta sonu da dahil olmak üzere haftanın 7 günü ziyaretçilerine sabah 08.00 Akşam 17.00'a kadar açık olacaktır. Girişler ücretsizdir.

Müzemiz köyümüze hayırlı olsun..

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.