Bafra Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısı

Bafra Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis toplantısı saat 10:00 itibariyle gerçekleştirildi.

A+A-

Bafra Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis toplantısı saat 10:00 itibariyle gerçekleştirildi.

Şehir Tanıtım, Kültür ve Turizm Komisyonu Kuruldu

Şehir Tanıtım, Kültür ve Turizm Komisyonu kurulmasına yönelik öneri oy birliğiyle kabul edilerek, üyeler belirlendi. 5 üye olmasına karar verilen komisyonda AK Parti'den Eyüp Sabri Şahin, Nazife Soruklu, Doğan Önder, MHP'den Asım Celal Usta, İYİ Parti'den Orkun Başar, Yeniden Refah Partisi'nden Kemal Bekar seçildi.

Hayvan Hakları Komisyonu Kuruldu

Ardından gündemin diğer bir maddesi olan Hayvan Hakları Komisyonu kurulmasına da karar verilerek 5 komisyon üyesi seçilmesi kararlaştırıldı. AK Parti'den Eyüp Sabri Şahin, Ali Kocabaş, MHP'den Hamdi Kozil, İYİ Parti'den Kamil Baş, YRP'den Yunus Aydoğan komisyon üyeleri olarak seçildi.

Güneş Enerjisi Sistemi Görüşüldü

Meclisin son gündem maddesinde ise Bafra'ya bağlı Dereler Mahallesi mevkiinde kurulması planlanan Güneş Enerjisi Sistemi (GES) projesi için alınacak kredinin oylanması ile ilgili madde ile ilgili Başkan Hamit Kılıç uzun uzun açıklamalarda bulunarak, Bafra'ya katacağı değerleri anlattı. Bu proje ile Bafra Belediyesi'nin tükettiği kadar enerjiyi üretebileceğini belirten Başkan Kılıç, bir an önce onaylanarak, Dünya Bankası'ndan alınacak kredi fırsatının kaçırılmamasını istedi. Söz alan Yeniden Refah Partisi Grup Sözcüsü, Ramazan Çotur, bu olayın daha detayı incelenmesini talep etti. MHP Grup Başkan Vekili Hamdi Kozil'de söz alarak, kredi miktarının, sözleşme detaylarının, geri ödeme detaylarının uzun süreli incelenmesini talep etti. Başkan Kılıç, konunun Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alınması için oturuma 15 dakika ara verdi.

Ara Meclis Yapılmasına Karar Verildi

Plan bütçe komisyonu aranın ardından konunun bir sonraki mecliste tekrar görüşülmesine karar verdi. Başkan Kılıç, sürecin uzaması halinde bu kredi şansının kaybedilebileceğine dikkat çekerek ilerleyen günlerde tekrar ara bir meclis toplantısı planlayarak, bu maddeyi geçirmek için toplanacaklarını aktardı.

Turgay Bayrak "Gözlerimin İçine Bakarak Cevaplamanızı İstiyorum"

Gündem dışı olarak sorularını ilettiği bir dilekçesi meclise sunan CHP Grubu'ndan Turgay Bayrak, sorularının canlı yayında okunmasını ve gözlerine bakarak Başkan Kılıç'ın cevap vermesini talep etti. kılıç, bu konuyu bu akşam ya da yarın meclis üyeleri olarak toplanıp cevaplayabileceğini belirtse de, Bayrak cevabın canlı yayında verilmesini ya da soruların okunmasını talep etti. Bir sonraki mecliste cevap vermeyi kabul eden Kılıç, meclis oturumunu kapattı.

İkinci oturumu aşağıdaki linkten izleyebilirsiniz...

https://youtu.be/O3mgF-fVYyk

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.