Karadeniz'de hamsi sudan ucuz

Karadeniz'de hamsi sudan ucuz

Karadeniz Hamsi 5 Lira

A+A-

İstanbul’da hamsinin kilosu 1-2 lira arasında değişirken, Samsun’da ise hamsinin kilosu 4-5 liradan satılıyor.
Balıkçılar, İstanbul’da satılan hamsinin Marmara hamsisi olduğunu, Samsun’da ise daha lezzetli olan Karadeniz hamsisinin satıldığını söyledi. İstanbul’da bazı balıkçıların Marmara hamsisinin üzerine Karadeniz hamsisi yazarak ucuz fiyata sattığını belirten Samsunlu balıkçı Yaşar Köse, “Marmara hamsisi 1 lira olsun, Karadeniz hamsisi 10 lira olsun, vatandaşlar yine de Karadeniz hamsisini tercih eder” dedi.
“KARADENİZ HAMSİSİ LEZZETLİ"
Karadeniz hamsisinin, Marmara hamsisine oranla daha lezzetli olduğu için aralarında bir fiyat farkı olduğunu belirten balıkçı Yaşar Köse, “Hamsi açısından son 10 yılın en büyük avcılığı yapılıyor. Şu anda hamsinin kilo fiyatı 4 lira ile 5 lira arasında değişiyor. Hamsi şu sıralarda oldukça bol çıkmaya başladı. Karadeniz hamsisi, bizim suyumuzun tuz oranının farklı olmasından dolayı, Marmara hamsisine oranla daha lezzetli. Marmara hamsisi büyük ve renklidir ama lezzeti yoktur. O hamsiyi yesen de olur yemesen de olur. İstanbul dahil yurdun dört bir köşesine buradan hamsi gönderiyoruz. Karadeniz hamsisi lezzet açısından dünyada 1. sıradadır. Marmara hamsisinin 1-2 lira olması ölçüt değil. Karadeniz hamsisinin fiyatı 10 lira olsun, Marmara hamsisi 1 lira olsun tercih yine Karadeniz hamsisinden yana olur” diye konuştu.
Vatandaşların, Karadeniz hamsisi ile Marmara hamsisini ayırt edebileceğini, iki balık türü arasında tat ve görüntü olarak fark bulunduğunu belirten Köse, sözlerini şöyle sürdürdü: “Karadeniz hamsisinde yüzde 13 omega-3 oranı var. Marmara hamsisinde o oranı bulamazsınız. İstanbul’da hamsinin 1 lira olmasına rağmen oradaki vatandaşlar buradan hamsi sipariş ediyorlar. İstanbul’daki balıkçılar, hamsi tezgahlarının üzerine etiketi koyarken ‘Karadeniz hamsisi, Samsun hamsisi’ diye yazarlar. Orada satılan hamsi Karadeniz hamsisi değil. Marmara hamsisi satıyorlar. Çünkü vatandaşlar Karadeniz hamsisinin daha iyi daha lezzetli olduğunu bildiği için o etiketi hamsinin üzerine koyuyorlar. Marmara hamsisini insanlar yemiyor ki. İstersen bedava ver. İstersen bağışla. Burada önemli olan aralarındaki fiyat farkı değil. Burada önemli olan kalitedir. Karadeniz hamsisi, Marmara hamsisinden hem daha kaliteli hem de daha lezzetli olduğundan dolayı kilogram fiyatı diğerinden biraz daha pahalı.”
“HAMSİ FİYATLARI BUNUN ALTINA DÜŞMEZ”
Bu sezon hamsinin 10 liradan satışa başlandığını ifade eden Köse, “Daha sonra 5 liraya kadar düştü. Şu anda hamsi oldukça bol çıkıyor. Kilosunu 4-5 liradan satıyoruz. Fiyatlar bundan daha aşağılara düşmez. Çünkü balık yağ fabrikaları, kilosunu 2 liradan alıyor. Vatandaşlarında fiyatların 4 lira olmasına bir tepkisi yok. Herkes bu fiyatlara rahat rahat hamsi yiyor. Bugün 2 kilo hamsi ile 5 kişilik bir aile doyurulabiliyor. İnşallah fiyatlar bu şekilde devam eder de bütün vatandaşlarımız rahatlıkla balık yemeye devam eder” şeklinde konuştu.
“KALKAN FİYATLARI YARI YARIYA DÜŞTÜ”
Kalkan balığının fiyatlarının geçen seneye oranla yarı yarıya düştüğünü belirten Köse, şunları söyledi: “Kalkan bu sene geçen senelere oranla bol çıkıyor. Önceki senelerde kalkanın kilosu 80 liraya kadar çıkıyordu. Vatandaşlar açısından ulaşılmaz bir balıktı. Kuyumcuların vitrine koyması gereken bir balıktı. Şuanda kalkan balığının kilosu 30-40 lira arasında değişiyor. Bu sene diğer tür balıklar da bol. Barbunun kilosu 10 lira, mezgit ve istavritin kilosu da 5 liradan satılıyor. Umarım fiyatlar bu aralıklarda devam eder.”
Vatandaşlar ise hamsinin fiyatının biraz daha düşmesi gerektiğini belirttiler.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.