Karadeniz Coştu Bir Kere

Karadeniz Coştu Bir Kere

Samsun'un Bafra İlçesinde Karadeniz açıkların da denize açılan balıkçılar bol miktar da avladıkları Karadeniz'in incisi vatandaşın gözdesi olan yerli hamsi ve diğer bol çeşitleriyle kıyılara dönüyorlar.

A+A-
Bu yıl balık sezonunda  geçtiğimiz sezona göre ,Karadeniz'in İncisi Vatandaşın gözdesi Yerli Hamsi  hem vatandaşların hem de satıcıların yüzünü fazlasıyla güldürüyor.Karadeniz'in açıklarında yaklaşık 10 - 15  günden beri çıkan yerli Hamsi balıkçıların tesellisi ve umudu oldu. Karadeniz'in Zonguldak,Sinop ve Yakakent'in açıkların da Balıkçılar tarafın dan bolca avlanan  Yerli Hamsinin kilosu balık tezgahların da iriliğine ve büyüklüğüne  göre  7 TL ile 5 TL  satılıyor.
 
"GEÇEN YIL ÜZEN YERLİ HAMSİ BU YIL YÜZ GÜLDÜRÜYOR"
 
Bu yıl şu ana kadar  Hamsi sezonun bereketli geçtiğini söyleyen Balıkçı esnaflarından Murat Gümrükçü,Geçen seneye  nazaran  bu yıl bol şekil de yerli hamsi  balıkçı kardeşlerimizin ağlarına takılıyor. Bu yıl Hamsiden beklentimiz şu ana kadar  yüksek oldu. Yaklaşık 10 - 15  gündür balıkçı arkadaşlarımız Zonguldak,Sinop ve Yakakent açıklarında ve kıyıların da bol şekil de avladıkları yerli hamsi balık tezgahlarımızı süslemeye devam ediyor.
 
Yerli Hamsinin fiyatı şu anki fiyatı ise büyüklüğüne ve iriliğine göre  7 TL ile 5 TL  ye kadar vatandaşlar tarafından rağbet görüyor. Bu fiyat vatandaşlarımızın bütçesine cebine göre. Havaların ve Deniz suyunun  iyice soğumasından sonra diğer balık çeşitlerinde fiyatlarında düşüş olacak.
Balık Tezgahlarında bulunan diğer  balık çeşitlerimizin  fiyatları  ise;  Norveç Somunu 45 TL,Kalkan 70 -90 TL, Yerli Deniz Somonu 18 TL ,Tekir 10 TL, İri  ve seçme  Mezgitin fiyatı 15 -20  TL, Normal büyüklükteki Mezgit 7 TL, Barbun 20 TL ile 25 TL , istavrit 5 TL ile 15 TL, Sargana 18 lira,İri Palamut tanesi 7.50 Kruş, Çingene palamudu 5 tanesi 10 TL, İri Çupra ve Levrek 30 TL, Deniz Kefalı 8 TL, Göl ve Baraj Sazanın da Kilosu 10 TL olarak fiyatlar seyrediyor.
 
 
Tezgahlarımız bol olan Karadeniz'in İncisi vatandaşın gözdesi Yerli hamsi de oldukça rağbet ve ilgi görüyor.Bu günler de hava şartları da soğumaya başladığından dolayı diğer balık çeşitlerimiz bollaştıkça fiyatlarında düşmesini bekliyoruz.Onun için de havanın Deniz suyunun soğuması lazım. Sağlık deposu olan Balık doktorların da tavsiyesi üzerine hafta da en az üç kez tüketilmesi lazım.Bizler Balık etinin beyaz altın olarak adlandırıyoruz.
 
Karadeniz'den bol miktarda avlanan Karadeniz'in incisi vatandaşın gözdesi olan ve yağlanmaya başlayan yerli Hamsinin Tavası, Buğulaması,Fırın da ve Izgarası nefis olur.dedi.
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.