KARADEDE PANAYIR HAZIRLIKLARI BAŞLADI

KARADEDE PANAYIR HAZIRLIKLARI BAŞLADI

26 Ağustos 2012 Pazar günü Bafra’ya 15 Kilometre mesafede ki; Gökçeağaç Köyünde ‘Tarihi Karadede Panayırı’ düzenlenecek.

A+A-


Geleneksel Tarihi Karadede Panayırı için hazırlıklar devam ediyor. Geçen yıl 10 bin civarında kişinin katıldığı panayıra bu yıl daha yüksek bir katılım beklediklerini ifade eden dernek başkanı Turgut Demir bu nedenle panayır alanına doğal dokuyu kullanarak toprak tribün ve büyük bir sahne yaptıklarını söyledi.

       Panayır hakkında bilgiler veren kısa adı GÖKDER olan Gökçeağaç Köyü Derneği başkanı Turgut Demir, ‘’Bu yıl panayıra 3’ü profesyonel 4’dü de mahalli olmak üzere 7 sanatçı katılacak. Sihirbaz ve model uçak gösterileri ile yöresel yemek yarışması gibi etkinliklerin yanında panayır eğlencelerine de yer vereceğiz. Ayrıca esnaflarımız tarafından panayır alanında bir de alışveriş pazarı kurulmaktadır’’ dedi.

       Başkan Demir,’’ Gönlümüzden geçen İlimizde ki firmaların özellikle tarım ve ziraat üzerine olan firmaların alanda stant açarak tanıtım yapmaları ve alana renk katmalarıdır, Böylece bir zamanlar ilçemizde düzenlenen ama artık ne yazık ki yapılamayan Bafra Tarım Fuarını da burada canlandırmış oluruz. . Panayır alanı 25 bin metrekarelik yüzölçümü ile bu ihtiyaca cevap verebilecek durumdadır’’ diye konuştu.

      Gökder Başkanı Turgut Demir, ‘’26 Ağustos 2012 Pazar günü tüm halkımızı çoluk çocuk panayıra bekliyoruz. Semaverlerini yaksınlar, çamların gölgesinde mangallarını yapsınlar. Doya doya konser dinleyip yapılacak etkinlikler ile eğlensinler. Karadede Panayırı asırlık geçmişi ile dedelerden torunlara buluşma yeri olmaya devam ediyor‘’şeklinde konuştu.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.