Karabağ Azerbaycan'dır!

Karabağ Azerbaycan'dır!

Siyaset Bilimci Seynur ESGERLİ, Türkiye Medyasına açıklamada bulunarak,

A+A-

Ermenistan-Azerbaycan Dağlık Karabağ çatışması, sonuçları milyonlarca insanın kaderini ciddi şekilde etkileyen en trajik çatışmalardan biri olarak yirminci yüzyıl tarihine girmiş bulunmakla, bu çatışma işgalci Ermenistan tarafından XXI yüzyılda da devam etmektedir” dedi.

Seynur ESGERLİ, “Azerbaycan’ın işgal altındaki topraklarını kurtarmaya yönelik verdiği Ermenistan’a yönelik operasyonlar 27 Eylül’den bu yana devam ediyor. Azerbaycan işgal altındaki topraklarını kurtarmak için bugüne kadar haklı ve adalete dayalı mücadelesini sürdürmektedir”.

Siyaset Bilimci Esgerli, “Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyevin, Ermenistan'ın sivilleri hedef almasına ilişkin, "Azerbaycan tüm bunlara gereken yanıtı verecektir, aynı zamanda, Türkiye'nin dünyada ve bölgede istikrar sağlayan bir role sahip olduğunu belirterek, Türkiye'nin çatışmanın çözümünde önemli rol oynaması gerektiğine ve oynayacağına dair hiç şüphe yok. Bunun hukuki mi yoksa fiili mi olacağı ise teknik bir konudur. Çatışmayı çözmek istiyorsak, bu yeni bir formatta çözülmelidir” sözlerini Türkiye Medyasına aktardı..

Seynur Esgerli, “Azerbaycan’a yönelik saldırılarına bir yenisini ekleyen Ermenistan, bölgede barışın ve huzurun önündeki en büyük tehlike olduğunu bir kere daha göstermiştir. Türk Milleti her zaman olduğu gibi bugün de tüm imkanlarıyla bizlerin yanındadır. Ermenistan'ın tahrikkar saldırganlığı karşısında gerekli ve yeterli bir tepki ortaya koyamayan uluslararası toplum çifte standardını bir kez daha göstermektedir,” dedi.

Siyaset Bilimci, “Yaklaşık 30 yıldır ihmalkar tutumunu sürdüren Minsk üçlüsü de çözüm odaklı davranmaktan maalesef çok uzaktadır. Türkiye devleti, tüm dünyaya işgale ve zulme karşı verdiğimiz mücadelede Azerbaycan’ın yanında yer almaları için çağrıda bulundu. Biz inanıyoruz ki, Ulu Önder Haydar Aliyevin “Tek millet, iki devlet” ifadesinde söylediği gibi, Türkiye her zaman Azerbaycanlı kardeşleriyle dayanışmasını güçlendirerek sürdürecektir,” diye belirtdi.

Son olarak, “Başkomutanımız çok yaşa! Azerbaycan Ordusu çok yaşa! Çok yaşa Azerbaycan! sözlerinden sonra, “Size inanıyoruz devlet Başkanı, size güveniyoruz Azerbaycan askeri!

Sayın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in belirttiği gibi, "Dağlık Karabağ, Azerbaycan'ın tarihi, kadim ve ebedi toprağıdır!"

"Karabağ Azerbaycan'dır!" diye Siyaset bilimci not etti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.