KARAASLAN SEL BÖLGESİNDE

KARAASLAN SEL BÖLGESİNDE

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan,

A+A-

Samsun’un Salıpazarı ve Terme ilçelerinde etkili olan yoğun sağanak yağışın neden olduğu sel bölgesinde incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

Samsun Valisi, Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti İl Başkanı ile Terme ve Salıpazarı’nda alınan tedbirler hakkında bilgi alan, esnafı ve vatandaşları dinleyen Karaaslan incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, “Terme ve özellikle Salıpazarı ilçelerimizde yoğun yağışın sebep olduğu selden kaynaklanan zararın tespiti ve telafisi için Samsun Valiliği’miz, Büyükşehir Belediye’miz, İlçe Belediyeleri’miz, İlgili Bakanlıklarımız, Sahil Güvenlik Komutanlığı’mız, Kızılay, AFAD ve DSİ sahada tüm imkânlarıyla seferber olarak duruma müdahale etmiş, zararın giderilmesi noktasında özverili bir çalışma ortaya koymuştur. Evlerde, yollarda, işyerlerinde, kamu kurumlarında, köprülerde ve elektrik hatlarında meydana gelen arızalara müdahale ediliyor, aksaklıkların ve zararların giderilmesi, Terme ve Salıpazarı’nda bir an önce hayatın normal akışına dönmesi için büyük bir gayret sarf ediliyor.” dedi.

Yağışın gece boyunca devam ettiğini aktaran Karaaslan, “Devletimiz, bütün imkânlarını seferber etmek suretiyle havadan ve karadan destek oldu, mahsur kalan vatandaşlarımız kurtarıldı. Tüm çabalara rağmen can kayıplarımız var, bu vesileyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Kilometrekareye 201 kilogram yağışın düştüğü Salıpazarı’nda önceden alınan tedbirlerin, daha büyük acılar yaşanmasının önüne geçmede etkili olduğunu ifade eden Karaaslan, “İlgili Bakanlıklarımızın, Büyükşehir Belediyemizin ve İlçe Belediyemizin koordineli çalışmaları ve alınan önlemler sayesinde daha büyük bir felaketin önüne geçildi.” ifadelerini kullandı.

Ekiplerin sahada hasar tespit çalışmalarına devam ettiğini ve zararların giderilmesi için tüm ekiplerin koordineli bir çalışma yürüttüklerini aktaran Karaaslan, “Oluşturulan kriz masası gelişmeleri anlık olarak takip ediyor, ilgili kurumlarla planlama yapılarak hasar tespit çalışmalarına en kısa zamanda başlanacaktır. Çalışmalarla birlikte, mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızın acil ihtiyaçları karşılanacaktır.” dedi.

Bölgedeki incelemelerinin ardından Karaaslan, sel ve su baskınından zarar gören vatandaşların ve ilçe esnafının sıkıntılarını dinledi, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Terme’nin ardından Salıpazarı ilçesine giderek buradaki genel durum hakkında Belediye Başkanı Halil Akgül’den bilgi alan Karaaslan, zarar gören tekstil fabrikası, işyerleri ve Salıpazarı Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulundu, selden etkilenen tarım işçileri ve vatandaşlarla bir araya geldi. Daha sonra, sel sularına kapılan Ahmet Yıldız ve Bilal Arslan’ın cenaze törenine katılan Karaaslan, yakınlarını kaybeden ailelerin acılarını paylaştı.

Terme ve Salıpazarı’ndaki ziyaretlere Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan ve Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, AK Parti Samsun Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, AK Parti Samsun Gençlik Kolları Başkanı Cem Emre Çakan, AK Parti Terme İlçe Başkanı İbrahim Ar, Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, Terme Kaymakamı Mehmet Parlak ve Salıpazarı Kaymakamı Meriç Dinçer katıldı. 

Daha Fazla Samsun Haber için

karaaslan-sel-bolgesinde-8.jpgkaraaslan-sel-bolgesinde-6.JPGkaraaslan-sel-bolgesinde-3.jpgkaraaslan-sel-bolgesinde-2.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.