KARAASLAN: SAMSUNSPOR BİZİM İÇİN VEFANIN ADIDIR

KARAASLAN: SAMSUNSPOR BİZİM İÇİN VEFANIN ADIDIR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 20 Ocak 1989 tarihinde Samsunspor kafilesini taşıyan otobüsün kamyonla çarpışması sonucu meydana gelen elim trafik kazasının 30. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

A+A-

Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi,

“1989 yılında ligin ikinci yarısının ilk maçı için Malatya deplasmanına gitmekte olan Samsunspor kafilesini taşıyan otobüsün, Havza yakınlarında bir kamyon ile çarpışması sonucu meydana gelen; Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır ve Zoran Tomic ile otobüs şoförü Asım Özkan’ın hayatını kaybetmesiyle, bazı sporcuların ise yaralanmasıyla sonuçlanan elim trafik kazasının 30. yıldönümünde Samsun’umuzu ve ülkemizi derinden üzen acıyı yeniden yaşıyoruz.

Türk futbolumuzun köklü kulüplerinden biri olan Samsunspor’umuzun tarihi, gururlanmamıza vesile olan nice başarılarla doludur. Şehrimizin önemli bir değeri olan ve yarım asrı aşkın süredir profesyonel ligde mücadele eden Samsunspor'umuz, zaman zaman yaşadığı çeşitli zorluklara rağmen hemşehrilerimize ve renklerine gönül veren taraftarlarına pek çok mutluluk yaşatmıştır.

Samsunspor, bizler için bir futbol takımından ibaret olmayıp büyük bir tutkunun, birlik ve beraberliğin, galibiyetiyle sevinip mağlubiyetiyle üzüldüğümüz bir aidiyetin, inancın ve vefanın adıdır.

İçinde bulunduğumuz sezonun ilk yarısında, mücadele ettiği grupta oldukça başarılı bir performans sergileyerek göğsümüzü kabartan Samsunspor’umuzun göstereceği gayret ve kazanacağı yeni başarılarla kazada hayatlarını kaybeden ve takımımıza bugüne kadar emek ve katkı veren tüm sporcularımızın hatırasını canlı tutma noktasında önemli bir görev üstleneceğine yürekten inanıyorum.

Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, kazada kaybettiklerimiz anısına, eski Ondokuz Mayıs Stadyumu alanına yapılacak Samsun Millet Bahçesi’nde Samsunspor'un anısını yaşatacağımız ve bu hatıraları gelecek nesillere devredeceğimiz bir anıt yapılacağı müjdesi ve kazada hayatlarını kaybedenlerin unutulmayacağı ve unutturulmayacağı yönündeki iradesi dün gerçekleştirdiğimiz AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı’na da damgasını vurmuştur.  Taraftardan gelen talep üzerine Samsunspor yönetimiyle görüşerek, Millet Bahçesi içerisine yapılmasını kararlaştırdığımız anıt, Samsunspor’a vefamızın da bir göstergesidir.

Samsun’da atılan ilk adımın 100. yılı olan 2019’un şehrimiz için her alanda olduğu kadar Samsunspor’umuz için de başarılarla geçmesini temenni ediyor; elim kazanın yıldönümünde, ebediyete irtihal edenlere bir kez daha Yüce Mevla’mdan rahmet, ailelerine ve Samsunspor camiasına başsağlığı, kazada yaralananlara sıhhat diliyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.