KARAASLAN: İSTİKLAL MARŞI, HÜR YAŞAMA İRADEMİZİN SEMBOLÜDÜR.

KARAASLAN: İSTİKLAL MARŞI, HÜR YAŞAMA İRADEMİZİN SEMBOLÜDÜR.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

A+A-

Karaaslan mesajında; “12 Mart 1921 tarihinde TBMM’de kabul edilen, devletin bağımsızlığının, milletin hür yaşama iradesinin sembolü olan İstiklal Marşı, geleceğe yol göstermeye, ülkenin istikametini belirlemeye devam etmektedir. Cepheler, şartlar, silahlar değişmiş olsa da istiklal ve istikbalimiz uğruna, canlar pahasına verdiğimiz kararlı mücadele değişmemiş, gösterin azim gücünden hiçbir şey kaybetmemiştir. Bağımsızlığın beyannamesi sayılan İstiklal Marşı bu yönüyle; vatan aşkını, inancı ve cesareti abideleştiren güçlü bir metindir. Kurtuluş Savaşı’nın kazanılması ve devletin kurulması sürecinde, vatansever şahsiyeti ve milli kimliğiyle öne çıkan, manevi değerlerin halka yayılmasında ve gelecek nesillerin inşasında fikirleriyle yol gösteren büyük mütefekkir Mehmet Akif Ersoy’un, milli değerleri mısralarında en veciz şekilde ortaya koyduğu, “Korkma!” diye başlayan İstiklal Marşı, hiçbir dayatmaya boyun eğmeyen ve bağımsızlığından asla taviz vermeyen Türk milletinin tüm dünyaya en net mesajıdır. 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da ilk adımı atmasıyla başlayan Milli Mücadele’de 100. Yıl’ın büyük gururunu yaşarken, merhum Akif’in “milletimindir” dediği İstiklal Marşı’nın temsil ettiği ruha ve ortaya koyduğu değerlere sıkı sıkıya sarılmaya ve ilelebet sahip çıkmaya devam edeceğiz. Yüz yıl önce ortaya koyulan o ruh bugün de diridir ve her tehdit karşısında milletin çelikten iradesi ve gücü olarak ortaya çıkmaktadır.” dedi.

Mesajında son olarak şu ifadelere yer veren Karaaslan; “Bu duygu ve düşüncelerle, İstiklal Marşı’nın Kabul Edilişinin 99. Yıldönümünde, eserleri ve fikirleriyle Türk milletinin gönlünde müstesna bir yere sahip olan Milli Şair Mehmet Akif Ersoy ile vatanı uğruna can veren bütün şehitleri rahmet ve minnetle anıyorum.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.