KARAASLAN: Fındık Üreticisi Bayram Öncesi Bayramı Yaşadı

KARAASLAN: Fındık Üreticisi Bayram Öncesi Bayramı Yaşadı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, fındık üreticilerinin merakla beklediği fındık alım fiyatlarıyla ilgili yaptığı açıklamayla, üreticilerin yüzünü güldürdü.

A+A-

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti 130. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda fındık alım fiyatlarıyla ilgili yaptığı açıklamaların ardından konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti hükümetlerinin iktidarları boyunca her zaman üreticinin yanında durduğunu ifade eden Karaaslan, “Ülkemizin üretimine, büyümesine, kalkınmasına destekte bulunan üreticilerimizi korumayı AK Parti olarak en önemli önceliklerimiz ve görevlerimiz arasında görüyoruz. Bugüne kadar 8,5 milyar lira destekleme ödemesi yaptığımız fındık üreticilerimizi korumaya devam edeceğiz. Uzun zamandır özelde Karadeniz Bölgemizin, genelde ülkemizin gündeminde olan fındık meselesinde sevindirici haberi bugün Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan verdi. Fındık müjdesi bereketli geldi. Cumhurbaşkanımızın açıklaması üreticilerimizin yüzünü güldürürken, fındık üzerinden siyaset yaparak ekonomi bahanesiyle AK Parti’yi ve Cumhurbaşkanlığı Hükümeti’ni yıpratma çabası içinde olanları da üzmüştür.” dedi.

Karaaslan, “Sn. Cumhurbaşkanımızın, % 50 randıman esasına göre Giresun kaliteli kabuklu fındığın taban fiyatının kilogramda 17 lira, Levant kaliteli kabuklu fındığın taban fiyatının kilogramda 16,5 lira olacağı, buna mazot, gübre desteği ve alan bazlı desteği de eklediğimizde kilogram fiyatları fiilen 18,5-19 lira arasına geldiği açıklaması fındık üreticilerimizi ve çiftçilerimizi memnun eden müjdeli bir haber olmuştur. Toprak Mahsulleri Ofisi hasat başlangıcında hemen alıma başlayacak.”  değerlendirmesinde bulundu.

“Türkiye olarak, Dünya fındık üretiminin % 80'ini gerçekleştiren 3 ülkeden biriyiz.” diyen Karaaslan, “Bu sezon fındık verimi yüksek, yaklaşık 700 bin ton civarında bir rekolte bekliyoruz. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da TMO’nun devreye girmesiyle fındık üreticimizin aleyhine gelişebilecek fiyat belirsizlikleri de ortadan kalkmış oldu.” açıklamasında bulundu.

Kararın açıklanmasından kısa süre önce Samsun İlçe Ziraat Odaları Başkanları ile bir toplantı gerçekleştirdiklerini ve burada fındık konusunu da masaya yatırdıklarını anımsatan Karaaslan, “Çiftçilerimizin beklentilerini bizimle paylaşan İlçe Ziraat Odaları Başkanları’mız ile fındık hakkında detaylı bir görüşme yapma imkânı bulmuştuk. Bakanlığımız’a çeşitli kanallar vasıtasıyla iletilen talepler ve ortaya konulan çabalar sonunda bugün açıklanan müjde üreticilerimizi ve bizleri memnun etmiştir. Hükümetimiz açıklanan kararla her zaman üreticilerimizin yanında durduğunu ortaya koymuştur.” açıklamasını yaptı.

TİGEM 69. Geleneksel Hasat Bayramı Etkinliği’ne de katılan Karaaslan, tanıtımını ve deneme sürüşünü Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın yaptığı Türkiye’nin ilk yerli ve milli traktörü hakkında da görüşlerini paylaştı. Karaaslan, Türkiye’nin ilk yerli ve milli traktörünün 45 dakika şarj süresiyle 7 saat aralıksız çalışabildiğini, % 95 yakıt tasarrufu özelliğiyle tarımda yeni bir dönemi başlattığını aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Hasat Bayramı’nda verdiği, yağlı tohum ve hububatta beklenen 1 milyar 200 milyon lira desteğin Kurban Bayramı'ndan önce ödeneceği müjdesiyle ilgili Karaaslan, “Sn. Cumhurbaşkanımız’ın üreticilerimize aynı gün verdiği müjdelerle bayram öncesi bayramı yaşıyoruz. Üreticilerimizin mağdur olmaması ve korunması adına atılan anlamlı adım nedeniyle hemşehrilerimiz ve tüm üreticilerimiz adına Sn. Cumhurbaşkanımız’a teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum