KARAASLAN: ÇANAKKALE, MİLLETİMİZİN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞIDIR

KARAASLAN: ÇANAKKALE, MİLLETİMİZİN DİRİLİŞ VE ŞAHLANIŞIDIR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi”nin 104. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

A+A-

Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi;

“104. Yıldönümünü ülke ve millet olarak hep birlikte gurur içinde idrak ettiğimiz Çanakkale Deniz Zaferi; kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla milletimizin tüm imkânsızlıklara rağmen göğsündeki iman ve hiç sönmeyen istiklal ateşiyle yazdığı, tarihin seyrini değiştiren bir destandır.

Çanakkale; “Ya Şehit Ya Gazi” duasıyla yola koyulan, inancının gereğiyle dönmeyi hiç düşünmeyenlerin, şehitlerimizin al kanlarıyla sulanmış bu toprakları vatan kılma mücadelesidir. Bu nedenle Çanakkale’de kazanılan zafer, yalnızca sayıca üstün olan düşman kuvvetlerini yenmekten ibaret değil; koyun koyuna ve canlar pahasına verilen mücadelelerle milletimizin dirilişi ve şahlanışıdır. Kınalı kuzuların bir gül bahçesine girercesine şehadete atıldığı kutsal bir zaferdir. Bu anlamda Çanakkale'de ortaya konulan ruh, milletimizin nihai zafere ulaşmasına vesile olmuştur.

Çanakkale’de ecdadımızın hangi şartlarda ve nasıl mücadele ettiğini bilmeyenlerin bugün karşımıza çıkan tehditleri, yaşadığımız saldırıları ve verdiğimiz mücadeleyi anlamaları asla mümkün değildir. Bölgemiz ve Dünya tarihi bir yol ayrımındayken Türkiye’nin sorumluluğu geçmişin her döneminde olduğu gibi bugün de büyük ve belirleyicidir.

Büyük ve güçlü hedeflerine emin adımlarla ilerleyen ülkemizi durdurmak, yürüyüşümüzü sekteye uğratmak, ülkemizi geriletmek hedefiyle plan yapanların, oyun kuranların, hesabı olanların tüm saldırılarını etkisiz hale getirecek güçteyiz. Bugün, tıpkı Çanakkale sırtlarında vatan aşkıyla omuz omuza mücadele veren ecdadımız gibi ‘söz konusu vatan ise gerisi teferruattır’ anlayışı ve millet şuuruyla birbirimize yaslanıp kardeşliğimizden güç almaya devam ediyoruz. Çanakkale’de inancıyla destan yazan kahramanlarımızdan aldığımız ilhamla, milletimizin her bir ferdiyle birlikte, aydınlık geleceğimiz için fedakârca ve kararlılıkla çalışıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Çanakkale Savaşları’nda vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz olmak üzere şehadete koşarak giden kahraman ecdadımızı ve tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum, ruhları şad olsun.”

cigdem-karaaslan-007.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.