Karaaslan, Bayülgen'e Kanal İstanbul'u anlattı

Karaaslan, Bayülgen'e Kanal İstanbul'u anlattı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan, Okan Bayülgen'in konuğu oldu. Karaaslan, "Bugün 45 bin olan geçiş sayısı yarın 70 bin olduğunda İstanbul yönetilimez duruma gelecek" dedi

A+A-

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Okan Bayülgen'in tv100.com kanalında sunduğu Uykusuzlar Kulübü programına katıldı. Samsun Milletvekili Karaaslan, Kanal İstanbul Projesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Samsun'da yayın yapan samsunkenthaber.com.tr adlı internet gazetesinin derlediği haberde; AK Partili Karaaslan, Kanal İstanbul ile ilgili şunları dile getirdi; "1936 yılında Montrö Antlaşması ile birlikte boğazların kullanımı karara bağlanmış. Ondan öncede geçişler vardı sonrasında da. Aradan geçen 84 yıl. O yıllarda bizim bu geçişlerin aralığı 3 bin, 5 bin aralığında devam ederken, bugün geldiğimiz noktada 40-50 bin geçişten bahsediyoruz. 

70 BİN OLDUĞUNDA YÖNETEMEZ OLURUZ

Bir grup diyorki; iyi de 10 sene önce 51 binmiş şimdi 48 bin olmuş demekki gemi sayısı düşüyor ne gerek var alternatif suyoluna. Herşeyden önce kapasitesini iki kat aşmış ve dünyanın en yoğun kanallarından en iki kat daha fazla kullanılan ve suyolunun virajlı olması ve şehrin içinden geçmesi nedeniyle çok tehlikeli bir alandan bahsediyoruz. Boğazda gemilerin sayısının azalmasının nedeni teknoloji ile birlikte daha fazla yükü daha az gemi ile taşıyabilme kapasitesinin artmış olması. Petrol ve türevleri tehlikeli maddeler daha büyük gemilerle taşınıyorlar. Dolayısıyla biz yöneticileri olarak şehrin sadece yönetiminde olduğumuz bugününden sorumlu değiliz, 20 yıl sonrasından da sorumluyuz 50 yıl sonrasından da. Bugün 45 bin olan bu sayı yarın 70 bin olduğunda bu şehir yönetilimez duruma gelecek. Çünkü içerden geçen trafik hem tehlike itibarı ile yani güvenlik itibari ile onun dışında İstanbul'a yaşam hakkı tanımayacak bir yoğunluğa neden olacak. Montrö ile birlikte biz sen geçemezsin deme hakkına sahip değiliz." 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.