KAPTAN 3. KEZ GEMİYİ SIRTLADI

KAPTAN 3. KEZ GEMİYİ SIRTLADI

PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor'un bugün yapılan olağanüstü kongresinde mevcut başkan Emin Kar, 3. kez başkan seçildi.

A+A-

Canik Kültür Merkezi'nde yapılan kongrede mali raporlar, faaliyet raporları ve denetim raporları okunarak kabul edildi. Ardından tek liste halinde ve açık oylamayla gidilen seçimde Samsunspor'un mevcut başkanı ve eski futbolcusu Emin Kar, 3. kez güven tazeleyerek başkan seçildi. 
Kongrede konuşan Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, "Samsunspor, Samsun'un bir markasıdır. Samsunspor'un geçmişte yakaladığı başarıları elde etmesi ve Süper Lig'e tekrar çıkması fikir olarak bu salondakilerin değerlendirmesidir. Yönetim iyi bir niyetle ve sorumluluk içerisinde takımı bugünlere getirdiler. Samsunsporumuzun ihtiyaç duyduğu kaynakların ortaya konulmasında birçok fikirler ortaya atıldı. ‘Samsunspor için birkaç kişi ya da kurum el atsın’ dediğimizde zaman zaman bir takım sorunlar çıkıyor ve yoluna devam etmek zorunda kalıyor. En son gerçekleştirdiğimiz toplantı meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin de katıldığı bir toplantıydı. Amaç, Samsun'un tüm kesimlerine yaymaktır. Samsunspor’la ilgili kimin ne tür katkıyı vermesi veya gerçekleştirmesi ile ilgiliydi. Ben orada da söyledim. Bir iş adamı 500 bin lira verir. Bir esnaf 5 bin lira, bir vatandaş ise 10 lira verir. Çünkü gücü ona yeter. Onlara benim bakış açım aynıdır. Biz bu bakış açısında Samsunsporumuza sahip çıkarsak, ben inanıyorum ki Samsunspor’u hedeflediği noktaya hep birlikte taşımış oluruz" dedi.

250 ARAÇLIK OTOPARK SAMSUNSPOR KULÜBÜ’NE
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, yeni hayata geçirdiği Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nın altında bulunan 250 araçlık otoparkın işletmesini Samsunspor’a devredeceğini açıkladı. Genç, "Ben buradan bir müjde vermek istiyorum. Dünyada ilk olan bir hizmet binasını ve meydanını hayata geçirdik. Orası Samsun'un en büyük meydanı ve altı da otoparktır. Eğer Samsunsporumuz, orayı işletmek istiyorsa buradan söyleyeyim. Buradaki 250 araçlık otoparkımızı Samsunspor’a gelir getirmek üzere, yasal işlemleri yapıp devretmek istiyoruz. Bunun kararını az önce otururken verdim. İnşallah hayırlı olur" diye konuştu.

“KARA TABLOYU NORMAL TABLOYA ÇEVİRECEĞİZ”
Statlara başkan değil, taraftar olarak girdiğini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, "Emin Kar'ı ben tebrik ediyorum. 41 milyon liradan 33 milyon liraya çekmiş borcunu. 3 sene sonra inşallah bu kara tabloyu, normal tabloya çevireceğiz. Bu bir başarıdır. Bunun hakkını vermek lazım diye düşünüyorum ben" ifadelerini kullandı.

“SAMSUNSPOR’UN NE 1 LİRASINI YERİM NE DE 1 LİRASINI YİYENLERİN YANINDA OLURUM”
Bugün arkasındaki destek sayesinde rahat olduğunu söyleyen Samsunspor Kulübü Başkanı Emin Kar şunları söyledi: "Ben 3. kongremizi yaşayarak tek başımıza tek liste halinde girmenin hem gururunu hem de üzüntüsünü yaşıyorum. Keşke bizim de diğer kulüpler gibi 4-5 tane adayımız olsaydı. Benim Samsunspor'a verecek 1 liram yok. Ama benim olduğum yerde Samsunspor’un ne 1 lirasını yerim ne de 1 lirasını yiyenlerin yanında olurum. Ben bu göreve geldiğimden bu yana 8 milyon lira para ödedim. Zengin başkanların yapamadıklarını ben, 33 yaşındaki bir futbolcuya 3 senelik garanti paraya imza attırmadım. Türk futbolcusuna İngilizce mukavele yaptırmadım. Bu takımın futbolcusuna yaptılar. Biz halen bunun sıkıntısını yaşıyoruz. 2001'den kalma borçları ödüyoruz. Biz bunların hepsini yoluna sokarak 8 milyon lira borç ödedik."
Konuşmaların ardından tek liste halinde ve açık oylama usulüyle yapılan seçimde Başkan Emin Kar, 3. Başkan seçildi. Emin Kar başkanlığında oluşan yeni yönetimde şu isimler yer aldı: “Recep Hun, Erdem Eynel, Selahattin Süleymanoğlu, Duran Yaşar Cengiz, Mehmet Pank, Tayfun Yüce, Nilşah Alptekin, Erol Aslan, İbrahim İnan, Nihat Soğuk, Cengiz Engin, Hakan Akyüz, Oğuzhan Serinkaya ve Muammer Göksel.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.