KAPIKAYA İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

KAPIKAYA İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

25-29 Temmuz 2018 tarihlerinde yapılacak “KAPIKAYAFEST Uluslararası Doğa Sporları ve Kültür Festivali” kapsamında yapılacak dağcılık etkinliklerini konuşmak üzere bölge dağcılık ve doğa sporları kulüpleri ile ilk toplantı Bafra’da gerçekleştirildi.

A+A-

Kapıkayafest Dağcılık Komite Başkanı Şükrü Gün’ün iş birliği daveti üzerine Bafra’da bir araya gelen Yeşil Gerze Dağcılık Doğa ve Gençlik Spor Kulübü-GERDAK , Samsun Dağcılık Kulübü-SAMDAK, Ondokuzmayıs Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü-OMDAK ,Alaçam Doğa Sporları Kulübü başkan ve üyeleri festival kapsamında yapılacak dağcılık faaliyetleri ile ilgili beyin fırtınası yaptı.

Bu yıl yapılacak festivalde dağcılık branşında trekking, kaya tırmanışı, boulder ,slackline, oryantiring branşlarında etkinlik yapılması kararlaştırıldı.Ana kamp alanı içerisinde boulder duvarı yapılmasının çok faydalı olacağı değerlendirildi ve boulder duvarı yapıldığında etkinliklere dahil edilmesi kararı alındı. Etkinlikler kapsamında 2013 yılında ilk kez Bafra turizmine kazandırılan Başaran köyündeki Hayat Mağarası ,Kaya Mağarası ve Tependeliği bölgesine de yürüyüş düzenlenecek.

Festival kapsamında Bafra İkiztepe Nerik Kültür Yolları olarak çıkarılan 21 doğa yürüyüş parkurunun hayata geçirilmesi için bölge kulüpleri ile iş birliğinin geliştirilmesi gerektiği konuşuldu.Bu kapsamda özel bir proje olarak Zalpa’dan Nerik’e tarihi Hitit Yolu fikri için ortak çalışılması gerektiği konusunda güzel niyetler ortaya koyuldu.

Bafra Belediyesi desteği ile yapılan toplantıya Yeşil Gerze Dağcılık Doğa ve Gençlik Spor Kulübü adına Birol Sazak ,Murat Olgunsoy , Ondokuzmayıs Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü adına Erdem Güldiken,Cevat Nisbet, Hüseyin Batmaz,Zeki Kabasoğlu , Samsun Dağcılık Kulübü adına Faruk Karaduman ,Alaçam Doğa Sporları adına Kadir Demir ,Anadolu Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü-ANADAK ,İstanbul Doğa Sporları Kulübü adına ve Kapıkayafest Dağcılık Komitesi Başkanı olarak Şükrü Gün, Kapıkayafest Komite başkanı Burhan Apaydın katıldı.

Toplantıda dağcılık kulüpleri olarak doğanın kirletilmemesi ve doğallığının korunması konusunda duyarlı ve dikkatli olunması gerektiğinin altı çizildi. Festivalin aynı zamanda doğanın ve tarihi dokunun korunup geliştirilmesi için faydalı bir araç olması gerektiği fikri üzerinde mutabık kalındı.

Festival kapsamında yapılacak Dağcılık etkinliklerinde görev ve sorumluluk alacak;Dağcılık ve Doğa Sporları Kulüplerine ,Dağcılık Etkinlikleri Gönüllü Bireysel Görevli olmak isteyen sporculara seslenen Kapıkayafest Dağcılık Komite Başkanı Şükrü Gün

“İş birliği davetine olumlu cevap veren toplantıya katılan tüm kulüplere teşekkür ederim. Gönüllü bireysel katılımlar başladı.Katılımların artarak devam edeceğine inanıyorum. Geleneksel hale gelen ve bu yıl 2.si yapılan KAPIKAYAFEST Uluslararası Doğa Sporları ve Kültür Festivalinde Organizasyon Komitesinin onayı ile görev ve sorumluluk alabilecek bölgemizdeki tüm Dağcılık ve Doğa Sporları kulüpleri ve Bireysel olarak festivalde etkinliklerde görev almak isteyen tüm

bireysel doğaseverlerle birlikte olmaya davet ediyorum. Kulüp ve Gönüllü bireysel görevli kayıtları dağcılık komite başkanına 19 Mayıs 2018 tarihine kadar yapılabilecek.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.