Kapaklı Samsunlular Derneğinden Muhteşem Piknik Ve Güreş Şöleni

Kapaklı Samsunlular Derneği tarafından Kazak Gölü’nde Piknik ve Güreş Şöleni düzenlendi.

A+A-

Kapaklı Samsunlular Derneği tarafından Kazak Gölü’nde Piknik ve Güreş Şöleni düzenlendi.
Kapaklı Samsunlular Derneği tarafından düzenlenen 16. Geleneksel Piknik ve Güreş Şöleni’nde yaklaşık 250 pehlivan kol bağladı. Başpehlivanlık güreşlerinde Fatih Kanbur birinci olurken, ağalık yarışını 350 bin TL ile alan İş insanı Dursun Tekin, yeniden ağa seçildi.
Kapaklı Samsunlular Derneği 16. Geleneksel Piknik ve Güreş Şöleni Pazar günü Kazak Gölü Mesire Alanı’nda düzenlendi. 
Şenlik saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.
Kur’an-ı Kerim Tilavetinin ardından cazgırların davetiyle güreşçiler güreş alanına gelerek birbirleriyle eşleştiler. Güreşler yapıldı.
Güreşlerin vaz geçilmezi davul zurnalar çaldıkları kahramanlık marşları ile güreşçilere ve güreş severlere manevi hava yaşattılar.
Tekirdağ ve Kapaklı protokolünün güreş alanına gelmesinden sonra Keşkek Ağalığı ihalesi yapıldı. 14 kazan keşkek’in dağıtıldığı şölende yapılan Keşkek Ağalığı yarışmasında açık artırmada 30.000 TL veren , Kapaklı ilçesinde yaptığı çalışmalarla takdir gören Torun Ahşap Emlak İnşaat A.Ş. yönetim kurulu başkanı Bafralı Yakup Torun  Kapaklı Samsunlular Derneği 16. Geleneksel Piknik ve Güreş Şöleni keşkek ağası oldu.
Kapaklı Samsunlular Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği Mustafa Keleş yaptığı konuşmada,’’ Derneğimizin kuruluşundan bu yana gerek yönetim gerekse dernek üyesi olarak buraya emek vermiş biriyim. 2003’ten bugüne kadar bu derneğe hizmet veren başkanlara, yönetimlerine, üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Burası Kapaklı Samsunlular Derneği, biz herkesi bir çatı altında birleştirmek istiyoruz. Tüm ilçe derneklerimizin ve halkımızın başkanı olacağıma söz vermiştim.  

Bu yola kendimi adadım. Sizlere hizmet vermek için bu göreve geldim, sizlere hizmet etmek için varım. Kapaklı Samsunlular Derneği tarafından Kazak Gölü’nde Piknik ve Güreş Şöleni düzenlemenin gururunu ayrıca yaşamaktayız. Hepinize en derin saygı ve sevgilerimi sunuyorum.’’dedi
Şenliğe katılan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mestan Özcan bir konuşma gerçekleştirdi. Vekil Mestan Özcan, “Tekirdağ Kapaklı Samsunlular Derneğimizin önderliğinde yaklaşık 16 yıldır bu organizasyonları yaşıyoruz ama Karakucak Güreşlerimizi ilk defa bu yıl gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Öncelikle hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen sporcu kardeşlerimize başarılar diliyorum. Bizler de biliyorsunuz burada siyaset yapardık ve ardından teşkilat içinde aldığımız görevler sonrası 28. Dönem Milletvekili olmamızla beraber sizleri Ankara’da temsil edeceğiz. Kapımız ve kucağımız açık bu şehrin insanlarını tanıyoruz. Memlekete hizmet noktasında sizlerin yanında olacağız.” dedi.
Özcan’ın ardından söz alan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş, “Piknik ve Güreş Şöleni bir araya gelmemiz için bahane birlik ve beraberliğimiz şahane’ diyorum. Bizler sizlerin teveccühü ile bir göreve getirildik. Ankara’da sizlere kapımız açık her daim bekliyoruz. İletişim kanallarımızı birbirimize açarak uzun yıllar boyu birlikte mücadele edeceğiz. Ben güreşlere yakın olan bir aileden geliyorum. Aile büyüklerimiz, dedelerimiz eski Kırkpınar Güreşleri pehlivanlarından, kendi ailemden dayım 1999 yılında Kırkpınar’da ağalık yaptı. Dedelerim Osmanlı zamanında ilk güreş tekkesini kurdular. Anne tarafım Babaeski Büyükmandıralı orda da güreş okulu açtık. Tekirdağ Kapaklımızda da yıllarca güreş sporunu sürdürerek devamlılık sağlamak istiyoruz.” diye konuştu.
Şenlikte son olarak söz alan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “2020 ile başlayan pandemi süreciyle birlikte bu tür etkinliklerden uzak kaldık. İnşallah bundan sonraki her yıl büyüyerek, genişleyerek bu tür etkinlikleri yapmak istiyoruz. Bu tür etkinlikler bizim birliğimizi beraberliğimizi güçlendiriyor. Karadeniz Bölgesi vatandaşımız bölgemizde oldukça yoğun. Karadenizliler de güreşi çok seviyor. Ben de bir Balkan çocuğuyum bizim Rumeliler de güreşi çok severler. Benim de babam güreşçiydi, bu sebeple ben de güreşle çok ilgilendim. Buraya geldikten sonra birçok etkinlik düzenledik sporla, sanatla ilgili. Tekirdağ’da bölgesel turnuvalarda gençlerimiz yavaş yavaş kendilerini ispatlamaya ve madalyalar almaya başladılar. Bunu daha da yaygınlaştırmaya devam edeceğiz. Kazak Gölü’nün kuzeyinde yaklaşık 100 dönümlük bir araziyi biz spor tesisi yapmak üzere tesis ettik. Buraya bir güreş arenası tribünü yapmak istiyoruz. Spor Bakanımıza bunu ilettik ama bakanımız değişti. Yeni bakanımıza bunu tekrar ileteceğim, talep edeceğim. Kendisi de güreş kökenli bir bakan olması sebebi ile bunu burada mutlaka inşa edelim. Biz iddialıyız Kırkpınar’a rakip olacağız. Onlarla birlikte bu tesisi inşa edeceğiz.” ifadelerini kullandı.
Konuşmalardan sonra ise Şenlikte gerçekleştirilen ağalık yarışına da katılım oldukça yoğun oldu. Açık artırma usulü gerçekleştirilen yarışta geçmiş dönemin ağası iş insanı Dursun Tekin, 350 bin TL ile yeniden ağalığa seçildi.
Bölgede yaşayan Samsunlular ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği şenlikte 250 pehlivan kol bağladı. Başpehlivanlık için 20 pehlivanın mücadele ettiği güreşlerde Fatih Kanbur birinci, Mustafa cebeci ikinci, Emirhan Saygı ise üçüncü oldu.
Program sonunda bir teşekkür konuşması yapan Kapaklı Samsunlular Derneği Mustafa Keleş ’’Kapaklı Samsunlular Derneği 16. Geleneksel Piknik ve Güreş Şöleninde nefes kesen kıran kırana bir güreş oldu. Bizleri bu gün yalnız bırakmayan,  Ak Parti Tekirdağ İl Başkanı Ali Gümüş’e, ve değerli dostlarımız il yöneticisi arkadaşlarıma, Ak Parti Tekirdağ Milletvekillerimiz sayın Mestan Özcan’a ,Gökhan Diktaş’a , Sayın Kapaklı Kaymakamımız Bayram Sağıra , Destekleri için Kapaklı  Belediye Başkanımız sayın Mustafa Çetin’e, siyasi parti İlçe Başkanlarımıza ;  sayın Ertan İnanç , Salih Azbay ,Mecit Çoğal Başkanlarıma, MHP Kapaklı İlçe Başkanımız sayın Çağlar Bütün’e, Ülkü Ocakları Kapaklı İlçe Başkanımız sayın Hakan Değirmenciye ,Ak Parti 28. Dönem Milletvekili Adayı sayın Akın Yılmaz’a, Federasyon Başkanlarımız sayın Hasan Acar ve Bilal Acar’a, Önceki Dönem İlçe başkanlarımızdan Ercan Üçel ve Salih Bezgine ve dahi buradan adını sayamadığım Dernek Başkanlarımıza, İş İnsanlarımıza,  Bütün Dostlarımıza , sivil toplum örgütü temsilcilerimize, mahalle muhtarlarımıza ve kadirşinaz Kapaklı’da yaşayan tüm hemşerilerimize Canı gönülden teşekkür ediyorum.’’diyerek sözlerini tamamladı.

1-131.png2-129.png3-096.png4-066.png5-051.png6-038.png7-029.png8-021.png9-020.png10-017.png11-011.png12-010.png13-010.png14-009.png15-009.png16-009.png17-008.png18-008.png19-007.png20-006.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.