Kanser hastası kız hastaneye yatırıldı

Kanser hastası kız hastaneye yatırıldı

Bakan Erdoğan'ın cevabıyla gözyaşlarına boğulan kanser hastası kız hastaneye yatırıldı

A+A-

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kanser tedavisi gören ve kendisinden ilaçlarının temini için yardım isteyen üniversite öğrencisi genç kızın cebine para koyup, ilaçları kendisinin almasını istedi ve 'düşürme' diye uyardı. Kendisine dilenci muamelesi yapıldığını söyleyerek alınan üniversiteli kız Selimiye Camii’nde namaz kılıp çıkan Bakan Bayraktar’a giderek, "Ben dilenci değilim, tedavim için yardım istedim" dedi ve cebine konulan parayı Bayraktar’ın eline tutuşturup ağlayarak uzaklaştı. Valiliğin temasa geçtiği genç kız hastaneye yatırıldı.

Bakan Bayraktar önce vilayete giderek Edirne Valisi Hasan Duruer’i makamında ziyaret etti. Ardından Ak Parti Edirne il Merkezi’ne giden Bayraktar, daha sonra da Edirne Belediye Başkanı CHP’li Hamdi Sedefçi’yi makamında ziyaret etti. Başkan Sedefçi, Bakan Bayraktar’a kentin sorunları hakkında bilgi verdi.  

"BEN İLAÇ DEDİM BAKAN PARA DEDİ"

Dilek Özçelik Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne yatışı öncesinde açıklama yaptı.
Özçelik şöyle konuştu: "''Ben 'ilaç' dedim, Bakan 'para' dedi. Ben bir duyarlılık bekledim çünkü bir derdim vardı. Kendi imkanlarımla elde edemediğim bazı ilaçlar vardı. Doğru insandır diye bakana ulaşmak istedim. Kendisini tesadüfi gördüm. Makam arabasını gördüm, çevredekilerin ‘Bakan gelmiş’ dediklerini duydum ve yanına yaklaştım. İki dakika dinlemesini rica ettim. İlaç bulamadığımı söyledim, ‘söyle kaç para’ dedi. ‘Bakanım ilacı bulamıyoruz’ dedim. ‘Ne kadar tutuyor’ deyince bir şey diyemedim. Cebinden para çıkarıp cebime koymayı uygun gördü. Umulmadık bir hareket gördüğüm için şoka girdim ve kendisine iade-i ziyarette bulundum. Ben dilenci değilim sadece hastalığımın çaresinin peşindeyim. Parayı geri verdiğimde hatasının bilincine varmış gibi görünüyordu, bilemiyorum ne kadar samimiydi. İlaç artık serbest piyasa olmuş, ilacı kim kaparsa onun elinde kalıyor. İlacı kaptığı için insanın kendisini iyi mi hissetmesi gerekiyor. İlacı bulamayan bir başka hasta iyileşemiyor. Daha tedavim başlamadan çok yıprandım. İlaca ulaşma konusu çok çetrefilli bir süreç İnanın pes etmeyi o ilaca ulaşmamayı düşündüm. Ama şuna inanıyorum ki, çok sayıda insan bu ilaç yüzünden, ilaca ulaşamadıklarından pes etmiş durumdalar."

İLAÇ YARDIMI İSTEYEN KIZIN CEBİNE PARA 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar belediye binasından çıkarken yanına üniversite öğrencisi olduğunu söyleyen kemoterapi gördüğü için saçları dökülen genç bir kız yaklaştı. Bakanın elini tutan genç kız, kanser hastası olduğunu söyleyerek, yurt dışından ilaçlarını getirtemediği için yardım istedi. Bunun üzerine Bakan Bayraktar cebinden çıkardığı parayı yardım isteyen genç kızın hırkasının cebine koyarak, "Al işte bu parayı. Başka ne yapacağım? Onları sen kendin al. Parayı al, cebinden düşürme" dedikten sonra yoluna devam etti. Bakan Bayraktar, Edirne Valisi Hasan Duruer ve protokol üyeleri ile belediye binasının 300 metre uzağındaki Selimiye Camii’ne giderek öğle namazını kıldı.

CAMİYE GİDİP BEKLEDİ

Bakan Bayraktar’dan tedavisi için yardım isteyen ancak, cebine para konulması nedeniyle üzülen genç kız da Selimiye Camisi’ne geldi. Bakanın namazda olduğunu öğrenince camii bahçesinde beklemeye başlayan genç kızın parayı iade edeceğini öğrenen polisler, bir yanlış anlaşılma olduğunu söyleyerek onu vazgeçmesi için ikna etmeye çalıştı.

Polislerin ikna çabası sırasında Bakan Bayraktar’ın camiden çıktığını gören genç kız, "Bakanım bir şey diyeceğim, kimseye bir zararım yok" diye seslendi. Bu sırada koruma polisleri genç kızı tuttu ancak, bakanın talimatı ile bıraktı.

"DİLENCİ DEĞİLİM"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın yanına giden ve elini tutan genç kız cebine konulan parayı iade ettikten sonra ağlayarak, "Sadece yanlış anlaşıldım. Ben dilenci değilim. İnsanlık konusunda bir kez daha hayal kırıklığına uğradım. Görüyorum ki çaresizliği hiç tatmamışsınız hayatınızda" dedi.

Genç kızın parayı iade etmesi ve sözlerine anlam veremeyip şaşıran Bakan Bayraktar, yanından koşarak ayrılmak isteyen kızı kolundan tutarak, "Yardım edeyim kızım, ne istiyorsun?" diye sordu. Ancak, ağlayan genç kız, koşarak camii bahçesinden ayrıldı.

Genç kızın ilaçlarını getirtmek için kendisinden yardım istediğini söyleyen Bakan Bayraktar, "İlaçlarımı getirteceğim yurt dışından imkanım yok dedi. Biz de yardımcı olduk. Vali bey ’Ben ilgileneyim’ dedi. Ama kızcağız alındı. Biz yardımcı oluruz kendisine. İlaçlarını alma konusunda yardımcı oluruz" diye konuştu.

VALİLİK GENÇ KIZLA TEMASA GEÇTİ

Öte yandan  polisin temasa geçmek için çalışma başlattığı genç kızın kimliği belirlendi. Bakan Bayraktar’ın talimatı üzerine Valilik tarafından yapılan araştırmada kanser tedavisi gördüğü öğrenilen genç kızın, Trakya Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Dilek Özçelik olduğu öğrenildi. Valiliğin Dilek Özçelik’le temasa geçildiği belirtildi. 

SAĞLIK BAKANI: İLAÇLARI TEMİN EDİLECEK

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu AK Parti MKYK toplantısına katılmak üzere geldiği genel merkez binasına girişi sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, kanser hastası Dilek Özçelik’e gereken ilaçların temin edildiğini söyledi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.