KAMUSEN-TÜRK EĞİTİM-SEN İLÇE BAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

KAMUSEN-TÜRK EĞİTİM-SEN İLÇE BAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

KAMUSEN-TÜRK EĞİTİM-SEN İLÇE BAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

A+A-

     İlçe Başkanı İbrahim AKEKMEKCİ basın açıklaması yaparak “Türkiye Kamu-Sen ekonomik ve sosyal haklarına sahip çıkmak için alanlara iniyor. Bu kapsamda 5 Mayıs' da 7 ilde eş zamanlı düzenlenecek mitinglerimize bekliyoruz. Samsun yapılacak mitinge Sinop, Çorum, Amasya, Ordu, Giresun illeride katılacaktır. Biz hak almak için eylem yaparız. Yalandan çığırtkanlık yapmayız. Sarı sendikacıları kamu çalışanları iyi tanırlar. Onlar karakolda doğruyu söyler mahkemede şaşarlar.

      Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, memur zam oranının yüzde 5’i geçmemesi şeklindeki açıklaması, hangi sebeple yapılırsa yapılsın kabul edilemez. Mehmet Şimşek bu açıklaması ile hem gayri ahlaki davranmakta hem de anayasal suç işlemektedir. Yetkilerini aşan Mehmet Şimşek’i kendine gelmeye, Toplu Sözleşmenin ne anlama geldiğini anlamaya davet ediyoruz.

     Son bir yılda hangi anlayışla doğal gaza % 34 zam yaptıysanız, aynı anlayışla memur ve emekli zammını ayarlamak zorundasınız. Hangi anlayışla elektrik ve petrole % 20’ye yakın zam yaptıysanız aynı anlayışı memur ve emekliler için de sergilemek zorundasınız. Türkiye Kamu Sen farklı bir yaklaşımı, marazlı bir anlayış ve yaklaşım olarak ilan etmektedir.”

      İKSAN seçimlerine de değinen İbrahim AKEKMEKCİ :”İLKSAN’ın iyi yönetildiğine şahit olmasam kendim aday olmazdım. Zira öğretmen arkadaşlarımızın teveccühü ile 4 yıldır Samsun İl Temsilciliği görevini yürütüyorum. Burada cefakâr öğretmenlerimizin hakkı vardır. Mesnetsiz iftiralarla Kurumu ve yönetenleri yıpratmak en hafif ifadesiyle edepsizliktir.

Kim var İlksan yönetiminde Türk Eğitim-Sen delegelerinin seçtiği Yönetim ve Denetleme Kurulu üyelerinin dışında, Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri de bulunmaktadır. Yönetim Kurulunda 3 İlksan delegesi, 4 Bakanlık yetkilisi; Denetleme Kurulu’nda 1 İlksan delegesi, 2 Bakanlık yetkilisi vardır. İlksan’da ‘hırsızlık var’ deniliyorsa, Milli Eğitim Bakanlığı da bu hırsızlığın, yolsuzluğun içindedir demektir. Bakanlığın buna bir cevabı olmalıdır. 1996 yılından itibaren güvenilir, iyi yönetilen bir İlksan vardır. Bakanlık yetkililerinin “yönetimin aldığı kararlara güvenerek imza atıyoruz.” dediği bir İLKSAN var.

 1996 yılından itibaren yönetilen İlksan, öğretmenlerin değer ve kıymet verdiği bir İlksan’dır. 1996 yılında İlksan, eksi 3 milyon TL ile teslim alınırken, bugün kasasında 500 milyon TL para bulunmaktadır. Karalama kampanyaları ile toplumun öğretmenler hakkındaki düşünceleri olumsuza dönüştürülmektedir. İftira atanlara sesleniyorum: Biz Türk Eğitim-Sen’iz. Bizim olduğumuz yerde hırsızlık, haksızlık, adaletsizlik olmaz. Hırsızlık olursa bunun hesabını sorarız. Hırsızlığa, yolsuzluğa Türk Eğitim-Sen’in delegeleri müsaade etmez. İlksan’a iftira atanlar burayı herhalde bir yerlerle karıştırıyorlar. İlksan’da Yimpaş, Kombassan, Deniz feneri Memur kent anlayışında insanlar yok.İlksan’da bu kadar başarı varken, İlksan’ı karalayanlar at gözlüğü takanlardır. 280 bin üyenin vebali hepimizdedir.

‘Burayı biz daha iyi yöneteceğiz. Sandık üyelerine daha iyi menfaatler sağlayacağız’ deseler buna saygı duyarız. Ama İlksan’ı hırsızlıkla suçluyorlarsa, hiç de hoş olmayan afişler bastırarak, bunların dağıtımlarını yapıyorlarsa, sürekli öğretmenleri kamuoyu önünde hırsız olarak gösteriyorlarsa buna itiraz ederiz.

Eğitim-Bir-Sen denilen sendika bir afiş bastırmış. Bir İlksan üyesi sandığa para atıyor. Sandıktaki para bir rantiyecinin cebine hortumlanıyor. Çok çirkin. Bunu yapanları kınıyoruz. Etik değil, insani değil, ahlaki değil. Bu afişi basıp, okul ve kurumlara gönderenler müfteridir. Bunu resmi ispata davet ediyoruz. İlksan’da hırsızlık yapıldığını bilen varsa, kendisini bu hırsızlığı belgeleriyle birlikte ortaya koymaya davet ediyoruz. İlksan’da hırsızlık yapıldığını bilip de söylemeyen ya da bildiği bir usulsüzlüğü, yolsuzluğu, hırsızlığı yargıya havale etmeyen şahıs ve sendika varsa açıkça söylüyoruz ŞEREFSİZDİR. Türkiye bir hukuk devletidir Son üç aydır talebimiz üzerine didik didik denetlenen bir İLKSAN var.

15 gün önceki Genel Kurulda İLKSAN’ın mali yapısını bozmamak için bugüne kadar olan üyeliğin  devamına,bundan sonra atanacak öğretmenlerin isteğe bağlı üye olmasına karar alınmıştır.Genel kurul önergeleri ve alınan kararlar bende mevcuttur.

 İftira atanlara, yalan söyleyenlere dinimiz ne diyor? Kuran-ı Kerim’de Mealen buyuruyor ki; yalan söyleyenler, iftira edenler, ancak Allah’ın ayetlerine inanmayanlardır. İşte onlar yalancıların ta kendileridir. (Nahl 105). İbni Ebi Şeybe “Bir Müminde her haslet bulunabilir. Ancak hıyanet ve yalan bulunamaz. İftira en büyük günahtır ve çok fenadır. Bunda yalan söylemek de vardır ki. Yalan her dinde haramdır. Bir kimse bir mümin hakkında olmayan bir şeyler söylerse, iftiraya uğrayan kimse, onu affedinceye kadar, Allahü Teala onu cehenneme sokar. (Hadis Şerif-Ebu Davud), Dinimiz dedikodu yapanları ölü kardeşinin etini yemiş olmakla tanımlıyor.”

Öğretmen arkadaşlarımız hak ve hukuku gözetecek niteliktedir.Biz onlara güveniyoruz. Siz ne derseniz deyin biz bu millete hizmet etmeye devam edeceğiz.

               Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

                                                                          İbrahim AKEKMEKCİ

                                                                        BAFRA TÜRK EĞİTİM-SEN İLÇE BŞK.

                                                                        İLKSAN SAMSUN İL TEMSİLCİSİ

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.