KAFAYI ÇEKME, TESBİH ÇEK!

KAFAYI ÇEKME, TESBİH ÇEK!

Saadet Partisi Samsun Gençlik Kolları Yeşilay haftası münasebeti ile Konak Sineması önünde basın açıklaması yaptı.

A+A-

 Basın açıklamasını Gençlik Kolları Başkanı Abdulvahap Bilen gerçekleştirdi. Bilen, Yeşilay haftasının 1 - 7 Mart tarihleri arasında kutlandığını ve bu tarihlerde bağımlılık ve zararlı alışkanlıklar ile alakalı farkındalık çalışmalarının yapıldığı ve Saadet Partisi Gençlik Kollarının da “Önce Ahlak ve Maneviyat” sloganı ile bir farkındalık ortaya koyduğu söyledi. Açıklama sırasında Gençlik Kolları mensupları tarafından ‘’Bonzai içme, çay iç!’’, ‘’Ölümün denemesi olmaz!’’, ‘’ Kafayı çekme, tesbih çek!’’ diye ilginç dövizler açıldı.

Açıklamasında, Saadet Partisi Gençlik Kolları olarak, “Önce Ahlak ve Maneviyat” ilkemiz gereği, gençliğimizi madde, alkol ve teknoloji bağımlılığından ve zararlı alışkanların pençesinden kurtarmak ve onlara kendi değerlerimize bağlı olmayı ve bu değerlere bağlı kalarak bir yaşam sürdürmelerini öğütlüyor ve öğretiyoruz diyen Bilen, ‘’Devlet, emniyet ve denetimden sorumlu icra kurumudur. Devletin asli vazifesi vatandaşlarını maddi ve manevi her türlü kötülükten, tehlikeden korumak ve bu konuda gerekli denetimi sağlamaktır. Ama bu konuda yetkili merciilerin gerekli denetimi ve emniyeti sağlamadığını acı bir şekilde ifade etmek durumundayız. Alkol kullanma yaşının on bire indiği, ilköğretimde en az bir kez alkol kullanma oranın yüzde 15 üzerinde olduğu, orta öğretimde yüzde 50 civarında olduğu ve üniversitelerde bu oranın yüzde 50’i geçtiği, bonzai ve uyuşturucu kullanımının her geçen gün daha da arttığı bir konumda hiç kimse yetkili merciilerin bu konuda gerçek manada mücadele ettiğini savunamaz.’’ dedi.

Mevcut anayasaya bakıldığında 58. maddenin ikinci kısmındaki ödevler; alkolizm, uyuşturucu bağımlılığı, suçluluk, kumar gibi temelde bazı olumsuz durumlardan gençlerin korunması noktasında ilk başta makul sayılabilecek bir içeriğe yer verildiğini belirten Bilen açıklamasını şöyle sürdürdü;  ‘’Bugün 1982 Anayasasında en çok ihlal edilen düzenleme 58. Madde göze çarpmaktadır. Özellikle iddaa, spor toto, at yarışı, milli piyango gibi kumar benzeri kötü alışkanlıkların devlet eliyle organize edilmesi, teşviki ve devletin kazanç sağlaması karşısında devlete böyle bir ödevin verilmiş olması büyük bir tezattır. Basın açıklamamıza burada son verirken, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 58. Maddesinde yer alan “…Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır.” ilkesi gereği HÜKÜMETİ ve YETKİLİ ORGANLARI ANAYASAYANIN GEREKLERİNİ YAPMAYA DAVET EDİYORUZ.’’

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.