Kafasına 3 Boyutlu Kafatası Parçası Takıldı

Kafasına 3 Boyutlu Kafatası Parçası Takıldı

Samsun'da yaşayan ve inşaattan düşme sonucu kafatasında eziklik oluşan bir hastaya, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Medikal Tasarım ve Üretim Merkezinde (METÜM) 3 boyutlu yazıcıda geliştirilen titanyum kafatası parçası uygulandı.

A+A-

Moldova'da 8 ay önce çalıştığı inşaattan düşen evli ve üç çocuk babası Ahmet Asan'ın (36) vücudunda ve kafatasında kırıklar oluştu. Tedavisinin ardından memleketi Samsun'a dönen Asan, geçirdiği ameliyatlara bağlı olarak kafatasının sağ tarafında oluşan ezikliğin giderilmesi için Sağlık Bilimleri Üniversitesi Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvurdu.

TEDAVİ BAŞARILI GEÇTİ

Üniversitenin medikal tasarım ve üretim merkezinde yapılan çalışma ile hastaya uygun olarak 3 boyutlu yazıcıdan titanyum kafatası parçası geliştirildi. Hastanenin beyin cerrahi ve sinir hastalıkları uzmanı Dr. Dursun Türköz ve ekibince yapılan ameliyatla kafatası parçası, Asan'a uygulandı. Türköz, kafatası kemik eksikliğinin giderilmesi olarak tanımlanan kranioplasti ameliyatının başarılı şekilde gerçekleştirildiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.