KADINLAR YOLU KAPATIP YÜRÜDÜ

KADINLAR YOLU KAPATIP YÜRÜDÜ

Samsun’da bazı sivil toplum kuruluşlarınca “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe katılan kadınlar yolu kapatıp yürüyünce, güvenlik güçleri tarafından uyarıldılar.

A+A-

Kadınlar Günü nedeniyle “Samsun Kadın Buluşması” adı altında bur grup kadın, Gazi Caddesi Konak Sineması önünde toplandı. Toplanan kadınlar daha sonra çeşitli sloganlar atarak ve düdük çalarak İstiklal Caddesi’ne girdiler. Burada kadınlar caddenin ortasından yürümeye başlayınca trafik kilitlendi. Samsun Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü’nde görevli Emniyet Amiri Selim Çakı tarafından kadınlar uyarıldı. Emniyet Amiri Selim Çakı, kadınların kaldırımdan yürümesini, caddeden yüründüğü takdirde trafiğin kilitleneceğini ve bunun bir suç olduğunu söyledi. Yoldan yürümek istediklerini ve kaldırıma çıkmayacaklarını belirten kadınlara, Emniyet Amiri Selim Çakı, güvenlik güçlerine yürüyüş yapan kadınların görüntülerinin alınmasını ve yasal işlem başlatacaklarını söyledi.


İstiklal Caddesi üzerinde Süleymaniye Geçidi’ne kadar gelen ve güvenlik güçlerinin tüm uyarılarına aldırış etmeyen kadınlar basın açıklamasını cadde üzerinde yaptılar. 
Yapılan basın açıklamasının ardından Süleymaniye Geçidi’ne gelen kadınlar daha sonra burada müzik eşliğinde halaylar çekip, göbek attılar. Akşam ezanının okunması esnasında da müzikli eğlenceye devam eden kadınlar, vatandaşlar tarafından uyarıldı. Vatandaşların uyarılarının ardından kadınlar müziği kapatarak eylemi sonlandırdılar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.