KADINLAR GÜNÜNDE ŞİDDET DEĞİL ŞEFKAT AKLA GELMELİ !

KADINLAR GÜNÜNDE ŞİDDET DEĞİL ŞEFKAT AKLA GELMELİ !

Samsun Birlik Platformu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir basın açıklaması yaptı. Samsun Birlik Platformu adına açıklama yapan Avukat Emine Duran,

A+A-

 kadının karşılaştığı sorunlar tüm toplumun meselesidir. Dolayısıyla çözümlerin de ortak bir anlayışla üretilebileceği unutulmamalıdır,dedi.

Şiddet son bulmalı !

Dünya kadınları iki asra yakın bir süredir siyasi, ekonomik ve sosyal hakları için mücadele etmekte ve cinsiyete dayalı eşitlik mücadelesi vermektedir. 2010’lu yıllarda dahi kadınları bekleyen ciddi sorunların ve engellerin var olmaya devam ettiğini biliyoruz.  Ülkemizde kadınların geçmişteki kayıplarının telafisine niyet edilmesinin bir sonucu olarak kadın hakları konusunda önemli reformlar yapılmaktadır. Kadına yönelik şiddetin temelden çözülmesi için devletimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız üzerlerine düşen yükümlülükleri yerine getirme konusunda titizlikle çalışmaktadır. Buna rağmen kadınlar telafisi mümkün olmayan can kayıplarına, hak gaspına, taciz ve tecavüzlere maruz kalmaktadır.

Bu sorunu birlikte çözmeliyiz      

Ancak kadın veya erkek ayrımı yapılmaksızın bilinmelidir ki; kadının karşılaştığı sorunlar tüm toplumun meselesidir. Dolayısıyla çözümlerin de ortak bir anlayışla üretilebileceği unutulmamalıdır.

Bugün dünya kadınlar günü olması münasebeti ile; bu günlerde, kadına cinsel, psikolojik veya fiziksel şiddet uygulayanların alması gereken cezalar tartışılacak yeni formüller yeni yöntemler belirlenmeye çalışılacaktır. Bu noktada unutulmaması gereken ve öncelikle konuşulması gereken yeni dünya düzenine uygun kadın haklarına saygılı kadını bir meta olarak görmeyen kadınlarla kendini eşdeğer olarak gören yeni erkek modellerinin eğitimidir.

Yeni Türkiye için cesur kadına ihtiyaç var

Yeni Türkiye yolunda ulaşılmak istenen hedefler konusunda, çalışma hayatından siyasete kadar tüm alanlarda özgüveni yüksek, cesur, eğitimli, kararlı kadınlara her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır.

Yüreğindeki sınırsız sevgi ve sabır için tüm kadınlarımıza teşekkürler... Kadınlar günümüz kutlu olsun…

                                              

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.