Kadına Şiddete Tiyatrolu Protesto

Kadına Şiddete Tiyatrolu Protesto

Türkiye Sakatlar Derneği Bafra Şubesi üyeleri kadına şiddeti meydanda yaptıkları tiyatro gösterisiyle protesto etti.

A+A-

Samsun'un Bafra ilçesinde, Türkiye Sakatlar Derneği Bafra Şubesi tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı yanında "Kadına Şiddete Hayır" konulu etkinlik düzenlendi. "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katılan sivil toplum kuruluşları ve Türkiye Sakatlar Derneği Bafra Şubesi üyeleri "Kadına yönelik şiddete hayır" sloganları attı. 
Türkiye Sakatlar Derneği Bafra Şube Üyesi Emine Özdemir etkinlikte yaptığı konuşmada, toplumun yarası haline gelen kadına şiddetin biran önce son bulmasını istediklerini söyledi. Özdemir, “Kadın cinayetleri yıllardır artarak devam etmektedir. 2011 yılının ilk gününden bu yana basına yansıyan olaylara da bakıldığında bir kadının öldürülmediği gün yok gibidir. Son yapılan araştırmaya göre erkekler ekim ayında 10 kadın ve bir bebeği öldürdü, 16 kadına tecavüz etti ve sekiz kadını yaraladı. Bizler bu soruna duyarlı vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları olarak bu konudaki duyarlılığımızı hatırlatmak istiyoruz“ dedi.
Nevra Zaimoğlu isimli dernek üyesi ise, "Sakatlar Derneği Bafra Şubesi olarak biz kadına yapılan şiddete her zaman karşı olduk. Engelli arkadaşlarımız var. Engelli oldukları halde şiddet görenler aramızda mevcuttur. Bunları duyurabilmek amaçlı Bafra’da derneğimizle birlikte okullarımızla birlikte yaptığımız bu eylemin ses getirmesini istiyoruz" diye konuştu. 
Etkinliğe destek amaçlı geldiğini söyleyen ev hanımı Hatice Kırçıl, "Kadınlara şiddet uygulanmasını istemiyorum. Hiçbir kadın dayağı hak etmiyor. Toplumun kadına verdiği değer azalıyor. Her dört kadından birisi şiddete maruz kalıyor. Dolayısıyla biz de bunu kınamak, kadının gür sesini duyurmak için buradayız" şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.