Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü

Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü

Bafra İlçe Tarım Müdürlüğü  "Kadın" kooperatiflerinin güçlendirilmesi, sürdürülebilirliklerini sağlamak ama amacı ile  Bafra İlçe Tarım Müdürlüğü Konferans salonunda eğitim programı düzenledi.

A+A-

ÜLKEMİZDE 163 TANE KADIN KOOPERATİFİMİZ VAR

Konuyla ilgili konuşan Ticaret İl Müdürü Cemil Kocaoğlu “Cumhurbaşkanımızın icraat programı kapsamında 3 bakanlığı böyle bir görev verildi. Bizde 3 Bakanlığın görevlileri olarak toplandık. Bundan sonrada ilçelerimizde hatta köylerimizde ihtiyaç duydukça tanıtımlarımızı yapmaya gayret edeceğiz. Gelişmiş ülkelere baktığımızda kooperatifleşmenin önemini daha iyi anlıyoruz. Maalesef ülkemizde bunun önemini iyi anlamış değiliz. Ülkemizde 163 tane kadın kooperatifimiz var. Fakat üretim anlamında tam karşılığı yok. İnşallah kısa zaman da bu çalışmalarımızla üretim ve işletme kooperatiflerimizin kurulacağını ümit ediyoruz” dedi.

SAMSUN’DA KADINLAR ELİYLE YÜRÜTÜLEN BİR KOOPERATİF YOK

Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü Bayram Ay ise yaptığı konuşmada “Kooperatifçilik dünya tarihi kadar eski bir öneme sahip. Dolayısıyla sermayesi güçlü olmayan herkes gerek şehirde gerek kırsalda birlikte hareket etmek zorunda temel felsefesi de kooperatifçilik olmak zorunda. Bu işin kadınlar tarafından yönetilmesi de ayrı bir öneme haiz. Samsun’da kadınlar eliyle yürütülen bir kooperatif yok. Yani bu şekilde bir organizasyonumuz yok. Ama bundan sonra ilimizde bu konuda gelişecektir. Devlet olarak bu olaya sahip çıktığımızın kanıtı ise bugün 3 bakanlığımızın temsilcileri ile bu toplantıya katılmamızdır ”dedi.

 

Eğitim programında konuşan Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen şunları söyledi, "Hanımlar bizler için handır, bizi yönetendir, bizi kucaklayandır, bizi koruyandır. Bu gün ki konumuz "kadın,üretim"kooperatif" bunların bileşenleri var, bunların bileşenlerinin en büyüğü kadınlarımızdır.

TÜRK MİLLETİNİN YAPISI ANAYA AYRI BİR ÖNEM VERİR

Ertürkmen, Kadınlarımızın Türk toplumunda ki yerine baktığımız zaman, orta Asya'dan, Anadolu'ya kadar baktığımız zaman, bizi kucaklayan, bizi saran, sarmalayandır. Türk Milletinin yapısı anaya ayrı bir önem verir. Anayasa yaparız, babayasa yoktur, ana yol deriz, ana tema deriz, ana fikir deriz ve hukuk isimlerimizin tüm isimleri, yollarla ilgili olsun, yapılarla ilgili olsun fark etmez her şeyin başına "ana" kelimesini koyarız. Bizim bu Türk toplumunda kadına verdiği önemin bir göstergesidir. Başka dillerde buna rastlayamazsınız o yüzden bu üreticilik ve kooparatifçilikte en önemli bileşenimiz olan kadın Türk toplumunda önemli bir noktadadır, bunu da başarabilecek güç ve iktidardadır. ben bu eğitimime katılan tüm kadınlarımızı şimdiden tebrik eder başarılar dilerim" dedi.

 Konuşmanın ardından, Samsun Tarım ve Orman il Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütleme Şubesiden Ziraat Mühendisi Erkan Altınışık ve Tücaret İl Müdürülüğünden Gülbik Aydın ve Hatice Nazlı, çalışma grubu faliyetleri, iş birliği protokkolü kapsamında yapılacak eğitim, kadın kooperatiflerin çalışma alanları, kadın kooperatifleri ile yerel idarelerin işbirliği konulu konferans verdiler.

Program yapılan ikramlarla son buldu.

Kadın Kooperatiflerinin Güçlendirilmesi İşbirliği Protokolü programına, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü Bayram Ay, Ticaret İl Müdürü Cemil Kocaoğlu, sivil toplum kuruluşların temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

dsc-0516-600x397.JPGdsc-0514-600x397.JPGdsc-0526-600x397.JPGdsc-0522-600x397.JPG

 

 

 

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.