KADEM’DEN BAŞKAN ŞAHİN’E ZİYARET

KADEM’DEN BAŞKAN ŞAHİN’E ZİYARET

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Samsun İl Temsilciliği Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’i ziyaret etti.

A+A-

KADEM Samsun il temsilcisi Meral Kıvırcı, Hukuk Komisyonu Başkanı Av. Tuba Rana Antep ve üye Zübeyde Semiz ziyaretlerinde KADEM Samsun İl Temsilciği çalışmaları hakkında başkan Şahin’e bilgi verdi.

 

İl Temsilcisi Kıvırcı, KADEM’in misyonunun kadınların sosyo-kültürel, ekonomik ve siyasal hayata aktif katılımlarını sağlayarak, kadınların demokratik haklarının bilincinde olmalarını destekleyici, mesleki gelişimlerine yönelik projeler ve aktiviteler gerçekleştirerek; araştırma, inceleme ve yayın çalışmalarını teşvik etmek, yürütmek ve yaymayı amaçlamak olduğunu ifade etti.

 

Belediye Başkanı Zihni Şahin ise “Kültürümüzde kadınlara ayrı bir ehemmiyet atfedilmiştir.” diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: “Kadınlarımızın güçlü olması, toplum içerisinde kendini yetiştirmesi her alanda varlığını göstermesi gerekir. Bizler bu anlamda üzerimize düşen görevi her zaman yapıyoruz ve yapmayı da sürdüreceğiz. Kadınlarımız sadece anne olarak ve evin içinde değil iş, siyaset ve toplumsal hayatımızda da çok önemli bir role sahiptirler bu yönleriyle de üreten insanlardır. Kadınlarımız, toplumu şekillendirmede önemli bir rol oynamaktadırlar. Ekonomik ve kültürel kalkınma ancak başarılı, açık ve ileri görüşlü, entelektüel ve en önemlisi mutlu kadınlarla sağlanabilir. Bafra Belediyesi olarak kadınlarımızın mutluluğu için bizler de imkan sağlamaya çalışıyoruz. Çalışmalarını hızla yürüttüğümüz, kadınlarımızın bir arada olduğu, ailenin desteklendiği yaşam alanı olacak olan BAKDEM projemiz örnek bir proje olacak. Bu konuda çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Kadınlarımıza özel ücretsiz Sağlıklı Yaşam Etkinliği düzenledik. Haftanın 3 günü 200 bayan uzman eğiticimiz eşliğinde bu etkinliğe katılıyorlar. Kadınlarımız için Kaymakamlığımız, Ticaret Odamız ve belediyemizin işbirliği ile güzel bir çalışmaya imza atmıştık. Kadın Emek Pazarı’nı düzenleyerek hemşerilerimizin buradan alış veriş yapmalarını sağladık. Pazarımız her Çarşamba 08:00 ile 19.00 arası açık ve hizmet vermektedir.

 

Kadınlarımıza yönelik pozitif ayrımcılık anlayışımız devam edecektir. Bu anlamda KADEM gibi önemli görevleri üstlenen ve hedefleri büyük olan dernek ve sivil toplum kuruluşlarımızı desteklemek boynumuzun borcudur. Sizlere çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.