İyiki doğdun Mumammed'im (s.a.v)

İyiki doğdun Mumammed'im (s.a.v)

İyiki doğdun Mumammed'im (s.a.v)

A+A-


Salat ve selam  olsun sana ey Kainatın Nebisi Ya Muhammed Mustafa (s.a.v) 

Biz seni görmeden de sevdik, hep hayal ettik o gül çehreni ve hep gülleri kokladık senin kokunu duyarız diye. Muhammed'im sen ki hoş görensin, sana kötülük edenler için dua edersin '' AllaH'ım bilmiyorlar affet onları. '' Senin şanın büyük ey canlar cananı Muhammed'im. Anam babam yoluna feda olsun ya Nebi.. görmeden yanıp tutuşan şu gönlü Rabbim nasip etse Rüyalarda da olsa görsem nur yüzünü..

Yerlerin ve göklerin Rabbi en sevdiği kulunu son peygamber olarak gönderdi. En güzel görünümü,en güzel huyu ona verdi. Kıyamete kadar gelecek bütün Müslümanlara ''İşte örnek alacağınız ve ardından gideceğiniz insan '' diye onu gösterdi. Yüce Rabbimize sonsuz şükürler olsun, bizi de Hz. Muhammed'e ümmet eyledi.
'' Allah'a ve ahiret gününe kavuşacaklarına inanan ve Allah'ı çok anan kimseler için, Allah'ın Elçisi gerçekten pek güzel bir örnektir. ( el-Ahzab 33/21)

 Öyle güzel bir örnektir ki Muhammed s.a.v Hz. Ayşe'nin de dediği gibi ''Onun ahlakı Kur'an ahlakıdır.''

 Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor:

 Resul-i Ekrem s.a.v torunu Hasan'ı ( veya Hüseyin'i) öpmüştü. O sırada yanında çölde yaşayan bedevilerden Akra'ibni Habis vardı: Akra', ''Benim on tane çocuğum var ama hiç birini öpmedim'' dedi. Hz. Peygamber ona hayretle baktıktan sonra şöyle buyurdu:

MERHAMET ETMEYENE MERHAMET OLUNMAZ.

Ey merhametlilerin en merhametlisi ey kimsesizlerin kimsesi  iyi ki doğdun gönlümüzün sahibi iyi ki doğdun gözümüzün nuru iyi ki doğdun...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.